LŠ: Partizan dočeuje BATE

Nacionalni sport - Sreda 26.08.2015 - 10:48

Fudbaleri Partizana dočekuju BATE Borisov od 20:45, u revanš meču plej-ofa za plasman u Ligu šampiona.

Foto. Starsport Foto. Starsport

Crno-beli su na korak od trećeg učešća u grupnoj fazi elitnog takmičenja, ali moraju da nadoknade gol deficita iz Belorusije.

Minimalni poraz u Borisovu sa igračem manje daje razlog za optimizam u Humskoj, gde se opet očekuju pune tribine i oko 30.000 navijača.

Partizan je neporažen u poslednje četiri kvalifikacione utakmice za LŠ kod kuće, dobio je prethodne dve ovog leta, a trijumf nad Steauom 4:2 posebno inspiriše navijače ouči gostovanja BATE-a.

Međutim, i gosti imaju razloga za optimizam kada je istorija u pitanju, dobili su prethodna tri plej-of dvomeča, ali su bez pobede na gostovanjima u UEFA takmičenjima već 12 utakmica (osam poraza).

Partizan pokušava da ponovi uspehe iz 2003. i 2010. godine i treći put se plasira u grupnu fazu LŠ.

Crno-beli su oba puta rivale prolazili na penale, početkom decenije su iznenadili Njukasl, a pre pet godina Anderleht. U međuvremenu, neočekivano su na isti način poraženi od slovačke Artmedije.

Partizanu je meč u Borisovu bio jubilarni 100. u UEFA takmičenjima, a kapiten i legenda kluba Saša Ilić bi u sredu mogao da odigra svoj 50.

Za goste nastupaju dvojica srpskih fudbalera, levi bek Filip Mladenović i vezista Nemanja Milunović.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: