Magičan preokret 'Orlića' za četvrtfinale!

Nacionalni sport - Sreda 10.06.2015 - 08:05

Fudbaleri Srbije plasirali su se u četvrtfinale Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina, dramatičnim preokretom protiv Mađarske u 119. minutu!

Mladi Mladi "Orlovi"

Orlići’ su u Danidinu (Novi Zeland) savladali Mađarsku sa 2:1 (0:0) posle produžetaka, iako su dodatnih 30 minuta igrali sa igračem manje zbog isključenja Gajića.

Srbija je gubila od 58. minuta, ali je Ivan Šaponjić izjednačio posle kornera u prvom minutu nadoknade vremena i obezbedio produžetak.

Hrabri izabranici Veljka Paunovića došli su do trijumfa u 119. minutu kada je Talaber postigao autogol za veliko slavlje Srbije.

’Orlići’ će u borbi za polufinale igrati protiv pobednika meča SAD – Kolumbija koji je na programu od 9.30.

Uspeh protiv Mađara, koji su pokazali da su izuzetno ozbiljna selekcija, dodatno dobija na značaju kada se zna podatak da u timu nije bilo Sergeja Milinković-Savića koji je na prethodnom susretu dobio drugi žuti karton. Takođe, Mijat Gaćinović je zbog stomačnih problema ušao tek u finišu meča.

Srbija je 90 minuta bila konkretnija od rivala i stigla je do pet-šest veoma dobrih šansi. Međutim, kada je propustila najbolju priliku, odmah je stigla kazna i Mađarska je povela posle kontre u 58. minutu.

Prvo je Filip Janković bio neprecizan sa 11 metara, da bi Mervo na najbolji način iskoristio povratnu loptu Kalmara koji je bez problema zaobišao Gajića.

"Orlićima" je trebalo desetak minuta da se povrate, a iako se činilo da će ih slaba završnica definitivno koštati četvrtfinala, oni su nagrađeni za trud u 91. minutu, kada je Šaponjić posle kornera izjednačio. Udarac iz ugla izveo je Živković, a napadač Partizana najbolje se snažao u petercu i u padu glavom smestio loptu u mrežu.

Otišlo se u produžetke gde je Srbija bila opasnija i pored igrača manje, pa je nagrađena u 119. minutu. Posle jedne duge lopte iz odbrane kombinovali su Živković i Šaponjić na desnoj strani. Strelac izjednačujućeg pogotka želeo je da vrati povratnu loptu do Gaćinovića, ali je Talaber uklizao i sa sedam-osam-metara lobovao svog golmana i doneo trijumf našoj ekipi.

B92, Blic

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: