Mari zaustavio Đokovića, osvojio Rodžers kup

Nacionalni sport - Ponedeljak 17.08.2015 - 08:20

Novak Đoković poražen je tek četvrti put u 2015. godini, u finalu Rodžers kupa koji je osvojio Britanac Endi Mari.

Mrej četvrti puit ove sezone savladao Noleta. foto: Gety images Mrej četvrti puit ove sezone savladao Noleta. foto: Gety images

Novi drugi reket sveta je posle skoro tročasovne borbe u Montrealu slavio sa 6:4, 4:6, 6:3, čime je deveti put dobio Srbina, u 28. međusobnom okršaju.

Mari je maksimalno iskoristio slab Đokovićev servis, sjajnim bekhendima i agresivnom igrom na mreži diktirao ritam, te osvojio četvrti trofej u godini, a 35. u karijeri.

Đoković je poražen od Marija posle osam uzastopnih pobede, tri u 2015. godini, ne uspešvi da iskoristi čak osam brejklopti u trećem setu, propustio je šansu da osvoji 55. titulu. Novu priliku imaće već sledeće sedmice na mestu gde nikad nije slavio, Sinsinatiju.

Na samom startu meča videlo se šta će praviti problem Đokoviću celo veče - servis. Novak je retko ubacivao prvi, što je Mari sjajno koristio i brzo stigao do brejka. Bilo mu je potrebno šest šansi, ali je oduzeo servis Đokoviću te poveo 4:1.

Imao je Britanac još dve brejk prilike u šestom gemu, ali se Srbin odbranio, a onda prešao u kontranapad i iskoristio prvu brejk priliku te uzvratio, za izjednačenje 4:4. Međutim, Mari nije izgubio momentum, nastavio je sjajnim bekhendom da drži Đokovića na osnovnoj liniji, te novim brejkom stigao do 1-0.

Đoković se budi na otvaranju drugog seta, odmah pravi brejk i popravljenim servisom stiže do 3:1. Međutim, to nije uplašilo Britanca koji u šestom gemu koristi novu krizu Đokovićevog servisa i vraća brejk, ali Novak mu odmah uzvraća te dobija drugi set istim rezultatom za 1-1.

Prvi reket sveta dobro ulazi u odlučujući set, stiže do brejk prilike, koju ne koristi, što mu se brzo osvetilo. Mari već u sledećem gemu oduzima servis Đokoviću, a onda sigurnom igrom stiže do 3:1.

Usledio je verovatno ključni gem meča, Đoković je svim silama traži ribrejk, preokrenuo 15:40 i šest puta stizao do brejk lopte, ali je Mari raznovsnom igrom, volejima, forhendima, bekhendima i izlaskom na mrežu uspeo da se odbrani, a onda servisom preokrene i spase gem.

To je bio prelomni trenutak meča, Mari se fokusirao na svoje servis pa prepušta Đokoviću bez prave borbe njegov, uspeva da spase tri brejk lopte i ostane u igru još malo, ali nije imao snage za preokret.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: