Marinković nosio Partizan do pobede

Nacionalni sport - Nedelja 09.11.2014 - 08:11

Košarkaši Partizana ostvarili su treću pobedu u ABA ligi, pošto su u Pioniru savladali MZT Skoplje sa 65:50 u meču sedmog kola.

Starsport Starsport

Crno-beli su se mučili u prvom poluvremenu, tada su gosti vodili i sa sedam poena razlike, ali je Partizan u igri držao 17-godišnji Marinković, koji je u tom periodu ubacio 13 poena.

U trećoj četvrtini Partizan je prelomio meč – Bogdanović je tada upisao osam poena, MZT nije mogao da dođe do koša, a ekipa Duška Vujoševića imala je deset poena viška pred poslednjih deset minuta.

Do kraja je Partizan rutinski rešio meč u svoju korist i zabeležio najlakšu pobedu u ovoj sezoni.

Najefikasniji kod crno-belih bio je Vanja Marinković sa 20 poena (8-15 iz igre), uz po 2 skoka i asistencije, a briljirao je Nikola Milutinov sa 9 poena, 11 skokova (7 ofanzivnih) i po 3 asistencije i rampe.

Luka Bogdanović ubacio je 8 poena, Gagić je imao 6 poena i 7 skokova, a loše veče imao je Edo Murić – bez poena, uz šut iz igre 0-10.

Za MZT je Stojanovski dao 10 poena, a Simonovski i Lučić po 7. Srpski plej Aleksandar Cvetković nije se upisao u strelce (0-5 iz igre za 14 min), a imao je 3 skoka i 2 asistencije.

Milan Mačvan igrao je osam minuta u prvoj četvrtini i dao je četiri poena, ali se posle toga ponovo požalio na bol u zadnjoj loži, pa se do kraja nije vraćao na parket.

Partizan, koji sada ima skor 3-4, gostuje Levskom u osmoj rundi ABA lige, dok MZT na svom terenu čeka Metalac.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: