Matić o kvalifikacijama: Vels i Irska ozbiljan problem

Nacionalni sport - Nedelja 26.06.2016 - 12:13

Dok Evropsko prvenstvo traje, naši fudbaleri ga posmatraju preko malih ekrana, a vezista Čelsija je prokomentarisao dosadašnji tok takmičenja.

Matić: Kvalitet fudbala u Srbiji dobar; Foto: A. Dimitrijević Matić: Kvalitet fudbala u Srbiji dobar; Foto: A. Dimitrijević

Nemanja Matić upozorava na dobre igre Velsa i Republike Irske, naših rivala u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, koji se u Francuskoj bore za plasman u četvrtfinale.

- Bilo je dosta kvalitetnih utakmica, a u nekim mečevima je vidljiv umor igrača. To je posledica teških sezona koje su imali.

Nekoliko timova su ozbiljni konkurenti za titulu, ali ne bih smeo da prognoziram pobednika.

Tri rivala Srbije u kvalifikacijama za Mundijal 2018. godine učestvuje na šampionatu. U osmini finala su Vels i Republika Irska, Austrija je ispala.

- Protiv Velsa više ne možemo da igramo kao ranije. Pre nekoliko godina smo ih u Novom Sadu pobedili sa 6:1, ali sada je drugačije.

Irci su nezgodna reprezentacija. Ostrvska su ekipa koja igra na snagu i na duge lopte. Nema više ekipa protiv kojih možemo da računamo na sigurne bodove.

Srbija će u naredni ciklus kvalifikacija ući sa novim selektorom. Kormilo “orlova” je preuzeo Slavoljub Muslin, koji je i promenio formaciju.

- Muslin je iskusan trener i koliko sam video, igrači mu veruju. Bio sam nekoliko dana s njim, ali su utisci pozitivni.

Imali smo tri utakmice da se naviknemo na novu formaciju koja se pokazala kao dobra. Ako možemo suditi po ovim mečevima, čekaju nas dobre stvari u budućnosti.

Iako godinama nije u srpskom klupskom fudbalu, Matić je dobro upućen u dešavanja u Superligi.

- Kvalitet fudbala u Srbiji je dobar, ali nam nedostaju bolji uslovi i bolji stadioni. Sve bi to izgledalo lepše, jer na ovakvim stadionima ni fudbal ne može da izgleda bolje.

Svi znate kako je u Evropi, pa publika i nezanimljive mečeve zna da isprati.

Iako igrači mladi napuštaju zemlju, kvalitet nam ne manjka - dodao je Matić.

Matić je meta broj jedan u ovom prelaznom roku. Murinjo očajnički želi da ga dovede u Mančester, ali on otkriva da ne želi da menja klub.

- Navikao sam da se iz godine u godinu u prelaznom roku priča o svim igračima, a ne samo o meni.

Imam ugovor sa Čelsijem na još tri godine i stvarno ne bih komentarisao te priče.

Ipak, znam da se u fudbalu stvari mogu promeniti za 24 sata - rekao je Matić.

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: