Metalac pobedio Cibonu

Nacionalni sport - Ponedeljak 02.03.2015 - 22:13

Košarkaši Metalca savladali su Cibonu sa 67:66 u poslednjem meču 23. kola regionalne ABA lige i tako su upisali 12. trijumf.

Photo: Metalac Farmakom/Foto studio Art) Photo: Metalac Farmakom/Foto studio Art)

Valjevci sada dele šestu poziciju sa Krkom, dok su Zagrepčani na 12. poziciji sa devet pobeda i 14 poraza.

U veoma uzbudljivoj utakmici odlučujuće poene postigao je Protić, koji je bio polovično precizan sa penala. U poslednjem napadu Cibone Ilievski je sebi izgradio dobru poziciju za šut, ali nije pogodio.

Ekipa Slavena Rimca od starta je imala prednost, a najveću razliku gosti su stvorili sredinom treće četvrtine – posle trojke Jagodić-Kuridže i pogotka Siriščevića bilo je 45:33.

Međutim, Metalac nije odustajao i već do kraja tog perioda uspeo je da nadoknadi zaostatak i da na poslednji dvominutni odmor ode sa 50:50, posle trojke Jošila iz vrlo teške pozicije.

Meč nije bio posebno kvalitetan, bilo je mnogo faulova i grešaka, ali neizvesnosti nije nedostajalo. U završnici su domaći stvorili pet poena viška (66:61) Jevtovićevim pogotkom posle ofanzivnog skoka, ali Cibona se vraća i trojkom Gabrića na 27 sekundi do kraja uspeva da izjednači.

Usledio je već opisani finiš, jedan poen Protića i promašaj Ilievskog, pa je Metalac naneo Ciboni sedmi uzastopni poraz.

Najefikasniji kod pobednika bio je Malešević sa 12 poena (3-13 iz igre, 7sk), Nikola Jevtović imao je 11 poena i 6 skokova, a po 10 poena dali su Jošilo i Ljubičić.

Za Cibonu je Jagodić-Kuridža upisao 14 poena i 16 skokova, a po 8 poena dali su Mavra i Ilievski.

U sledećem kolu Metalac gostuje Crvenoj zvezdi u Pioniru, dok Cibona u Zagrebu dočekuje Igokeu.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: