MK: Novak dobio Nadala za finale!

Nacionalni sport - Subota 18.04.2015 - 16:47

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u finale Mastersa u Monte Karlu, trijumfom nad Špancem Rafaelom Nadalom u dva seta.

Photo by Julian Finney/Getty Images Photo by Julian Finney/Getty Images

Novak je u 43. međusobnom duelu sa Nadalom slavio sa 6:3, 6:3, posle jednog sata i 37 minuta igre i tako došao do 20. trijumfa nad Nadalom.

Novak će se u nedelju za svoju 23. titulu na turnirima Masters serije boriti sa Čehom Tomašom Berdihom, koji je pobedio Francuza Gaela Monfisa sa 6:1, 6:4.

Ukoliko uspe da osvoji svoju drugu titulu u Kneževini izjednačiće se sa Rodžerom Federerom na drugom mestu na večnoj listi sa 23 trofeja na Mastersima.

Đoković i Nadal su se u Monte Karlu prvi put sastali posle skoro 11 meseci, koliko je prošlo od finala Rolan Garosa. Španac je od tada imao velike probleme sa povredom, dok je Novak nizao odlične rezultate i vratio se na prvo mesto ATP liste.

Nadal je bolje počeo meč, napravio brejk i odmah ga potvrdio, međutim, Đoković uzvraća na isti način, zatim i preokreće. Iako je na početku imao nekoliko grešaka, usledila je agresivnija igra, pa je sve išlo mnogo lakše za srpskog tenisera, koji je Nadalu prepustio samo jedan gem. Viđen je sjajan tenis, uz mnogo atraktivnih poena.

U drugom setu, Novak je praktično sve vreme kontrolisao igru, a prelomio ga je ponovo u sedmom gemu. Taj gem bio je verovatno i najzanimljiviji u celom meču, pošto je viđen niz dugih razmena udaraca, a Novak je sjajno pritiskao Nadala.

Usledio je siguran servis gem Novaka, koji je i u narednom gemu nastavio sa agresvinom igrom, koja je rezultirala novim brejkom i samim tim sjajnim trijumfom.

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: