Monterej: Ana i Jovana u polufinalu

Nacionalni sport - Subota 05.04.2014 - 09:58

Posle dugo vremena imamo dve srpske teniserke u polufinalu jednog WTA turnira, Ana Ivanović i Jovana Jakšić su u završnici Montereja.

BETA/AP BETA/AP

Ivanovićeva je u tri seta bila bolja od Slovakinje Magdalene Ribarikove sa 6:1, 0:6, 6:2, a u polufinalu će igrati protiv nekada prve teniserke sveta Karoline Voznijacki iz Danske.

Jakšićeva je do najvećeg uspeha u karijeri, prvog polufinala nekog WTA turnira, stigla ubedljivom pobedom nad Amerikankom Julijom Boserup. Naredna rivalka joj je iskusna Japanka Kimiko Date-Krum.

Ana će šesti put u karijeri igrati protiv Voznijacki, a dobila je tri od prethodnih pet duela, uključujući i poslednji u Indoneziji u martu 2012. godine. Svih pet mečeva je završeno u dva seta. S druge strane, Jovana će prvi put igrati protiv 43 godišnje Date-Krum, koja je starija od nje 23 godine.

Ivanovićeva je loše otvorila meč, odmah je izgubila servis, ali je potom zaigrala dominantno, odmah uzvratla brejkom, nakon čega je napravila još dva i sa šest gemova u nizu došla do ubedljivih 6:1 u prvom setu.

Na startu drugog naša teniserka je ispustila brejk šansu, a onda je usledio problem sa povredom zbog čega je našoj teniserki bio potreban i medicinski tajm-aut. Slovakinja je to iskoristila i sa tri brejka, bez izgubljenog gema izjednačila u setovima.

U trećem setu Ivanovićeva se u potpunosti vratila u ritam i odmah pokazala svoju klasu. Već u prvom gemu je oduzela servis rivalki, potom spasila dve brejk lopte za 2:0, a nakon što je ispustila svoje dve šanse u sledećem, novi brejk je napravila u petom gemu sa 4:1 čime je prelomila meč i na kraju sa 6:2 stigla do polufinala.

Jakšićeva igra tenis karijere. Mlada srpska teniserka je za manje od sat vremena stigla do svog prvog WTA polufinala.

Amerikanka Boserup nije imala ni minimalnu šansu da savlada Jakšićevu, koja je dominirala od starta meča, na vreme oduzela rivalki servis i prvi set dobila sa 6:3.

To je bilo dovoljno da slomije otpor protivnice koja u drugom setu nije mogla da osvoji nijedan poen, te je Jovana sa 6:0 stigla do četiri najbolje teniserke u Montereju.

Turnir u Montereju igra se za nagradni fond od 500.000 dolara, a pobednici će pripasti 111.389 dolara.
 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: