Muslinova glavobolja pred kvalifikacije

Nacionalni sport - Ponedeljak 29.08.2016 - 09:02

Reprezentacija Srbije za tačno sedam dana startuje u kvalifikacijama za SP u Rusiji, utakmicom u Beogradu protiv Irske, a selektor Slavoljub Muslin ima brojne razloge za glavobolju.

Kome će Slavoljub Muslin ukazati poverenje? Foto: Profimedia Kome će Slavoljub Muslin ukazati poverenje? Foto: Profimedia

"Orlovi" 5. septembra igraju protiv ekipe koja je pre nešto više od dva meseca igrala osminu finala Evropskog prvenstva, a Muslin ima ogromne probleme i neće mu biti nimalo lako da odluči koju će startnu postavu poslati na teren stadiona Rajko Mitić.

Imajući u vidu da je posle tri propuštena velika takmičenja Srbiji plasman na SP u Rusiju imperativ, veliki pritisak na Muslinove izabranike biće prisutan već od prvog meča.

Reprezentacija Srbije okuplja se u ponedeljak u 12 sati u Staroj Pazovi pred start kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Na spisku Slavoljuba Muslina za duel protiv Irske nalaze se: Golmani: Predrag Rajković (Makabi Tel Aviv), Aleksandar Jovanović (Arhus), Marko Dmitrović (Alkorkon) i Vladimir Stojković (Makabi Haifa).

Odbrambeni igrači: Branislav Ivanović (Čelsi), Matija Nastasić (Šalke), Slobodan Rajković (Palermo), Jagoš Vuković (Konja), Stefan Mitrović (Gent), Antonio Rukavina (Viljareal), Aleksandar Ignjovski (Frajburg), Flip Mladenović (Keln) i Duško Tošić (Bešiktaš).

Igrači sredine terena: Nemanja Gudelj (Ajaks), Ljubomir Fejsa (Benfika), Luka Milivojević (Olimpijakos), Dušan Tadić (Sautempton), Filip Kostić (Hamburger), Aleksandar Katai (Crvena zvezda).

Napadači: Lazar Marković (Liverpul), Zoran Tošić (CSKA Moskva), Nikola Stojiljković (Braga), Aleksandar Mitrović (Njukasl) i Andrija Pavlović (FK Kopenhagen).

Muslin u startu ne može da računa na suspendovane Aleksandra Kolarova i Nemanju Matića, koji bi izvesno bili starteri.

Uz to, već deceniju standardni golman reprezentacije Vladimir Stojković ove sezone nema ni minut takmičarskog fudbala, pa će Muslin gotovo izvesno između stativa staviti Predraga Rajkovića, koji je odlično branio ove sezone za Makabi Tel Aviv u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Veliki problem Muslinu predstavlja i činjenica da prvi špic Srbije Aleksandar Mitrović u nogama ima samo 38. minuta takmičarskog fudbala, a uz to je zadobio i jak udarac u glavu, zbog čega prethodnog vikenda nije ni konkurisao za postavu Njukasla.

Ono što može da raduje Muslina je odlična forma Andrije Pavlovića koji je i juče postigao gol za FK Kopenhagen u najvećem derbiju danskog fudbala protiv Brondbija (1:1).

Pavlović najozbiljnije konkuriše za mesto startera protiv Irske.Problem za Muslina pred duel protiv Iraca predstavlja i činjenica da mu pozvani štoperi Slobodan Rajković i Matija Nastasić nisu igrali prethodnog vikenda.

Rajković je odrađivao suspenziju zbog crvenog kartona dobijenog u prvom kolu Serije A, dok je Nastasić ostao na klupi Šalkea u porazu u Frankfurtu.

Očekuje se da jedan od njih dvojice bude starter protiv Iraca uz kapitena Branislava Ivanovića i Stefana Mitrovića koji su standardni u svojim klubovima, Čelsiju, odnosno Gentu. Jagoš Vuković je standardan u Konji, ali nema dovoljno iskustva da startuje u ovako važnom meču.

Od desnih bekova prednost bi mogao da ima Rukavina u odnosu na Ignjovskog.

Rukavina nije igrao za Viljareal protiv Sevilje, dok je Ignjovski igrao za Frajburg prvih 67. minuta protiv Herte. Levog beka bi trebalo da igra Duško Tošić koji je standardan u Bešiktašu, jer Filip Mladenović nije starter u Kelnu.

Trojicu u srcu sredine terena trebalo bi da čine Gudelj, Katai i Tadić.

Gudelj je standardan u Ajaksu, juče je postigao i gol, Katai igra fenomenalno na startu ove sezone, dok je Tadić u prednosti u ostale igrače u ovom trenutku iako nije najbolje otvorio novu sezonu.

Posle svega navedenog, a imajuću u vidu trenutnu formu igrača, deluje da će Muslin, ukoliko ne bude novih povreda i otkaza, na teren od prvog minuta protiv Iraca poslati ovih 11 igrača, u formaciji 3-5-2: P. Rajković - S. Mitrović, Ivanović, S. Rajković - Rukavina, Gudelj, Katai, Tadić, D. Tošić - Kostić, Pavlović.

Srbija danas, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: