Najboljih mladi fudbaleri: petorica Srba

Nacionalni sport - Subota 21.11.2015 - 12:10

Među 101 našli su se: Aleksandar Mitrović (Njukasl), Andrija Živković (Partizan), Predrag Rajković (Makabi Tel Aviv), Nemanja Maksimović (Astana) i Luka Jović (Crvena zvezda)

Mitrović, buduća prva Mitrović, buduća prva "devetka" Njukasla; Foto: Getty Images

Na listi 101 najboljih mladih igrača sveta po izboru portala "101 najbolji gol" (101greatgoals.com), nalaze se petorica fudbalera iz Srbije: Aleksandar Mitrović (Njukasl), Andrija Živković (Partizan), Predrag Rajković (Makabi Tel Aviv), Nemanja Maksimović (Astana) i Luka Jović (Crvena zvezda).

Zanimljivo je da nema Marka Grujića (Crvena zvezda), koji je u poslednje vreme u žiži naših medija.

Ovu listu je decenijama objavljivao španski "Don Balon", a od njegovog gašenja tradiciju je preuzeo ovaj portal, pa je listu od 101 igrača rođenih posle 1. januara 1994, postavio po azbučnom redu, iza svakog fudbalera je i kratak opis, kao i predviđanje u kom smeru će im ići karijere.

Mitrović bi trebalo da postane prva "devetka" Njukasla, za Živkovića stoji da bi mogao da bude "srpski Mesi", a za Jović "Radamel Falkao".

Od Rajkovića se očekuje da bude najbolja "jedinica", a od Maksimovića da rešava velike mečeve kao finale SP u Novom Zelandu.

Na spisku su i Marsijal, Sterling, Depaj, Čan, Injaki Vilijams, Janis Hadži, Gabrijel "Gabigol", Alen Halilović, Adnan Januzaj, Mateo Kovačić...

Novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: