Nelson: A bili smo autsajderi...

Nacionalni sport - Četvrtak 03.04.2014 - 14:51

Košarkaš Crvene zvezde Demarkus Nelson rekao je da je činjenica da su on i saigrači autsajderi protiv Uniksa pomogla da odigraju slobodnije i pobede.

Starsport Starsport

"Crveno-beli" su prvi meč polufinala Evrokupa protiv ruskog tima dobili sa 63:52, a revanš ih čeka sledeće srede od 17 časova.

-  Momcima sam pre utakmice rekao da smo možda imali sreće u prethodnim dvomečima i da sada kada nismo pod pritiskom možemo malo i da se opustimo i igramo svoju igru. Možda ljudi od nas nisu očekivali pobedu, gledali su šta je Uniks sve postigao ove sezone i otpisali su nas.

Ali, mi smo dobar tim, verujemo u sebi. Možda smo autsajderi, ali zato smo mogli da igramo slobodnije, idemo do krajnjih granica i da vidimo gde će nas to odvesti. Tako smo i igrali, ali smo odradili dobar posao i zasluženo slavili  -  rekao je Nelson.

Nelson je istakao da je ključ pobede nad Uniksom bila sjajna odbrana, posebno u poslednjoj četvrtini, kada su izabranici Dejana Radonjića protivniku dozvolili da postigne samo četiri poena.

-  Naša odbrana je odlučila, imali su šansu za jedan šut i mi smo skakali i osvajali loptu. Svaki put kada je naša odbrana tako dobra skida mali pritisak sa napada, a mislim da smo sada bili bolji na tom polju. Sigurno je da smo odigrali dobro, ne postoji savršena utakmica, ali uvek ima prostora za napredak, ali ovo je bila bitna pobeda  -  naglasio je Nelson.

Američki košarkaš je istakao da je ’crveno-belima’ bilo lakše da igraju pred punom „Kombank arenom“ protiv Uniksa, nego što je bio slučaj u četvrtfinalu sa Budiveljnikom.

- Mislim da se ova utakmica razlikovala od one koju smo igrali sa Budiveljnikom. Mislim da je uzbuđenje bilo veliko, imali smo pritisak da moramo da pobedimo, očekivanja svih su bila velika i svi su mislili da ćemo ih lako dobiti i proći dalje. Svima sam govorio da moramo da ih poštujemo i zbog toga smo tada odigrali tako, a uz to i njihov stil igre je manje tradicionalan, pa su nam širili odbranu.

Međutim, Uniks drugačije igra i to nam je dalo šansu da menjamo postave. Iako je Uniks definitivno bolji tim, bolje nam leži. Dok god igramo dobro, sve će biti u redu  -  istakao je Nelson.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: