Nemanja Bjelica srušio i Nemce!

Nacionalni sport - Nedelja 06.09.2015 - 19:46

Reprezentacija Srbije zabeležila je i drugu pobedu na Evropskom šampionatu, pošto je pobedila Nemačku u triler završnici – 68:66.

Posle Španije, pala i Nemačka. Foto. Starsport Posle Španije, pala i Nemačka. Foto. Starsport

Ponovo je čovek odluke bio neverovatni Nemanja Bjelica – pogotkom iz teške pozicije preko centra domaćina Tibora Plaisa – 0,9 sekundi pre kraja.

Ekipa Aleksandra Đorđevića otvorila je turnir maestralnom partijom protiv Španije, jednim od favorita za najsjajnije odličje, a ni 'Furija' nije imala rešenje za momka iz novobeogradskog bloka 70.

Posle još jednog sjajnog izdanja naše momke očekuje dan odmora, pa susret sa u okviru trećeg kola grupe B sa Islanđanima od 14.30 u utorak, dok Nemci, koji su u prvom kolu porazili Islanđane, od 17.45 igraju sa Turskom.

Najefikasniji u našem timu bio je upravo košarkaš Minesota Timbervulsa sa 12 poena (3/4 za dva, 1/3 za tri), i po tri skoka i asistencije. Po 'pola' koša manje dodali su Zoran Erceg (1/1 za dva, 1/4 za tri) i Bogdan Bogdanović (2/2 za dva, 1/7 za tri), dok je kapiten Miloš Teodosić upisao osam koševa (3/4 za dva, 0/9 za tri), četiri uspešna dodavanja i tri skoka.

S druge strane, u poraženoj ekipi najviše se istakao Dirk Novicki sa 15 poena (3/11 za dva, 2/4 za tri) i deset uhvaćenih lopti, isti učunak je imao i Tibor Plais (5/6 iz igre), uz tri skoka manje, dok su Denis Šreder i Hajko Šafarčik zabeležili po 11 koševa.

Srbija nije briljirala u duelu protiv 'Pancera', posebno u šutu za tri poena, jer je pogodila samo četiri trojke iz 30 pokušaja, ali je čvrstom odbranom ipak uspela da slavi.

U prvom poluvremenu ekipe su se smenjivale u vođstvu, a Nemci su sredinom druge četvrtine imali sedam poena prednosti posle sjajnih rola Dirka Novickog.

Naša selekcija nije dopustila domaćoj selekciji da se odlepi, pa je serijom u finišu prvog dela igre preokrenula rezultat, iako je pogodila samo jedan šut za tri poena, dok je Nemačka imala šest trojki.

Nastavak nije doneo ništa novo, viđena je rezultatska klackalica, a košarkaši Srbije su uprkos lošem šutu, uključujući i sa linije slobodnih bacanja, uglavnom imali prednost.

Srbija je u poslednji minut ušla sa tri poena prednosti posle odličnog prodora Nemanje Nedovića (66:63), ali je već u narednom napadu Hajko Šafarcik odgovorio je trojkom. Ipak, Bjelica je uspeo da poentira u svom stilu i donese pobedu 'Orlovima'.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: