Nemeš: Medalja iz Bakua tek početak

Nacionalni sport - Utorak 16.06.2015 - 08:09

Rvač Viktor Nemeš, osvajač prve istorijske medalje za Srbiju na Evropskim igrama, nada se da će mu srebro iz Bakua biti prvi u nizu uspeha u budućnosti.

Rvač Viktor Nemeš Rvač Viktor Nemeš

Nemeš je u glavnom gradu Azerbejdžana osvojio srebrnu medalju u kategoriji do 75 kilograma, a u finalu je poražen od domaćeg rvača Elvina Mursalijeva rezultatom 3:1.

"Ovo je prva medalja iz Bakua, a ja očekujem da će ih biti još dosta za Tim Srbije. Ostvario sam veliki uspeh i nadam se da će na Svetskom prvenstvu biti još bolje, da ću osvojiti medalju i plasirati se na Olimpijske igre", rekao je Nemeš na konferenciji za medije na beogradskom aerodromu Nikola Tesla.

Selektor Stojan Dobrev ističe da je zadovoljan je onim što su rvači prikazali u Bakuu, a posebno pristupom mladog Nemeša.

"Viktor je mlad, a pokazao je kako treba da se radi i rve. Pred našim celim timom sada su borbe za olimpijske norme. Zahvaljujem se Ministarstvu omladine i sporta, Olimpijskom komitetu Srbije i Rvačkom savezu što su nam omogućili najbolje uslove", naveo je Dobrev.

Ispred Olimpijskog komiteta Srbije prisutnima se obratio član Izvršnog odbora OKS Željko Trajković, ujedno i predsednik Rvačkog saveza Srbije.

"Čestitam Viktoru osvajanje prve istorijske medalje za Srbiju i odlične borbe koje je uradio. Takođe, čestitam celom rvačkom timu i stručnom štabu na odlično odrađenom takmičenju. Posebno mi je zadovoljstvo što ova medalja dolazi upravo iz mog Rvačkog saveza. Očekujemo da Viktorova medalja bude samo jedna od pregršt medalja koje će Srbija osvojiti na prvim Evropskim igrama i želim mnogo sreće našim sportistima u daljem takmičenju", zaključio je Trajković.

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: