Novak do pobede u tri seta

Nacionalni sport - Utorak 26.08.2014 - 06:21

Novak Đoković počeo je takmičenje na ovogodišnjem US Openu pobedom nad Argentincem Dijegom Švarcmanom u tri seta - 6:1, 6:2, 6:4, posle 97 minuta

BETA/AP BETA/AP

Đoković u narednom meču igra sa Polom Anrijem Matjeom, koji je pobedio Žila Milera u četvoroipočasovnom maratonu.

Novak je bez većih problema savladao momka kojem je ovo prvi meč u profesionalnoj karijeri na brzoj podlozi. Meč je počeo vođstvom Đokovića 4:0 i tokom svih sat i po igre prvi teniser sveta je potpuno kontrolisao meč.

Utisak je da je tokom duela srpski as isprobavao taktičke detalje, ali se istovremeno trudio da meč završi prilično brzo i u tome uspeo.

Švarcman je ostavio odličan utisak za neiskusnog igrača i u nekoliko navrata zaradio je ovacije publike i aplauz večerašnjeg rivala.

- Vrlo sam zadovoljan iggrom. Nikad nije lako početi US Open. Volim da igram večernji termin ovdfe, jer je ovaj stadion vrlo poseban u tom terminu. Nadam se da je ovo bilo ponoćno uživanje za sve vas - rekao je Nole, a publika je propratila to kricima podrške

- Nisam imao mnogo vremena da razmišljam o tenis, oženio sam se, biću otac za nekoliko meseci. Uzbuđeni smo i Jelena i ja, jedva čekamo. To mi daje dodatnu motivaciju za tenis - rekao je Đoković.

Prvi teniser današnjice imao je lepe reči za nekadašnjeg prvog asa svetskog tenisa Džona Mekinroa, koji je bio domaćin dobrotvornog meča pred početak US Opena.

- Lepo što je mogao da ostane ovako kasno. Hvala mu na svemu, uvek je bio dobar prema meni i dobar za tenis. Uvek je bilo dobro gledati ga, jer je sve vreme zabavljao publiku, a odlično je i to što dobrotvornim akcijama podiže svest u Njujorku - rekao je Novak.

Sledeći Novakov rival je Pol Anri Matje.

- Matje ima veliko iskustvo, mučio se s povredama, ali igra dobro sa osnovne linije. Koncentrisaću se na svoju igru - zaključio je Novak Đoković.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: