Novak do polufinala Montreala

Nacionalni sport - Subota 15.08.2015 - 10:04

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale Mastersa u Montrealu neverovatnim preokretom protiv Ernestsa Gulbisa – 5:7, 7:6(7), 6:1.

Protivnik u polufinalu Žeremi Šardi. Foto Getty Images Protivnik u polufinalu Žeremi Šardi. Foto Getty Images

Srpski teniser odigrao je bez dileme najslabiji meč u 2015. godini, ali je još jednom pokazao zbog čega vlada tenisom već četiri godine.

Imao je brejk zaostatka u drugom setu, potom je u taj-brejku gubio sa 6:4, ali je spasao obe meč lopte, uspeo da se vrati 'iz mrtvih' i savladala Gulbisa šesti put u njihovom sedmom međusobnom duelu.

Đoković je bio potpuno van ritma u većem delu meča, u pojedinim trenucima je delovalo da jedva čeka da se meč završi, ali je kada se lomilo pokazao još jednom ogromnu mentalnu snagu.

Novakov rival u polufinalu u subotu biće Žeremi Šardi koji je napravio još veći preokret protiv Džona Iznera spasavši sedam meč lopti.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: