Novak lako sa Gaskeom, sledeći je Nadal

Nacionalni sport - Ponedeljak 01.06.2015 - 21:02

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa u kojem će 44. put u karijeri igrati protiv Španca Rafaela Nadala.

Beta/AP Photo/David Vincent Beta/AP Photo/David Vincent

Đoković je obezbedio plasman u svoje 24. uzastopno Gren slem četvrtfinale ubedljivom pobedom nad Rišarom Gaskeom, rezultatom 6:1, 6:2, 6:3.

Bio je ovo ukupno 12. međusobni duel dvojice tenisera, a do sada je Novak izgubio samo jedan meč od Francuza – davne 2007. godine Gaske ga je dobio u Kini.

Srpski teniser nije dobro ušao u meč, napravio je 12 neiznuđenih grešaka posle samo četiri gema, ali je u nastavku meča bio superioran

Gaske je poveo sa 1:0, međutim Djoković je odgovorio sa devet dobijenih gemova zaredom i došao do ubedljive prednosti.

Često se Srbin odlučivao na drop šotove koji ga nisu najbolje slušali, ali je i pored toga uspeo da deklasira protivnika koji je nekoliko dana ranije izjavio kako je Novakova igra dosadna.

Pred sam kraj Đoković se malo opustio, Gaske je vratio brejk, pre nego što je srpski predstavnik vezao nova dva gema za pobedu posle dva sata igre.

I pored velikog broja neiznuđenih grešaka u uvodnom delu meča, najbolji sportista sveta za prošlu godinu uspeo je da bude u velikom plusu – zabeležio je 47 vinera (4 asa) i 25 grešaka. Gaske je poentirao 26 puta, ali je zato napravio i 31 neiznuđenu grešku.

Sada nas čeka dugo najavljivani duel sa Nadalom, koji je bio bolji od Džeka Soka iz SAD sa 6:3, 6:1, 5:7, 6:2. Đoković i Nadala do sada su igrali 43 puta i španski teniser vodi sa 23:20 u pobedama.

Polsednji put sastali su u polufinalu mastersa u Monte Karlu, kada je Nooković slavio sa 6:3, 6:3.

Ono na čemu će Srbin morati da poradi jeste realizacija brejk lopti, pošto je na današnjem meču iskoristio tek 7 od 23. Nadal toliko šanse sigurno neće pružiti.

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: