Novak među najboljima u istoriji

Nacionalni sport - Subota 13.12.2014 - 12:15

Legendarni američki teniser Džon Mekinro izjavio je da je Novak Đoković već sada jedan od najboljih igrača u istoriji tenisa.

Beta/AP Photo/Darron Cummings Beta/AP Photo/Darron Cummings

Mekinro, koji je poznat kao veliki fan srpskog tenisera, istakao je da će Đoković biti na čelu ATP karavana u godinama koje dolaze.

Đoković je u dosadašnjem toku karijere osvojio 48 titula, od kojih je sedam bilo na Gren Slem turnirima. Trenutno drži prvo mesto na ATP listi, a u ponedeljak će početi 125. nedelju na toj poziciji.

Iako mnogi smatraju da prednost u izboru za najboljeg ikada treba dati Rodžeru Federeru, Rafaelu Nadalu, Pitu Samprasu i Rodu Lejveru, Amerikanac tvrdi da bi mesta trebalo da se nađe i za Novaka.

- Novak je zvanično postao jedan od najboljih igrača u istoriji i biće na vrhu još mnogo godina. Čvrst je kao stena, neverovatan je. Ima 27 godina, ali je već zaslužio mesto među najboljim teniserima u istoriju, među 10 najboljih je sigurno - rekao je Mekinro.

Mekinro, koji u karijeri ima skor od 875-198 pobeda i poraza, tri pura je osvajao Vimbldon, dok je na US openu četiri puta dizao trofej.
 

B92, TENNISWORLDUSA.ORG, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: