Novak na Marija u polufinalu

Nacionalni sport - Petak 20.06.2014 - 12:03

Najbolji srpski teniser Novak Đoković igraće sa Kazahstancem Andrejem Golubjevim u prvom kolu Vimbldona, a nalazi se u istoj polovini sa Endijem Marijem.

Novak Đoković Novak Đoković

Treći Gren slem sezone počinje u ponedeljak.

Novak bi sa Marijem mogao da se sastane u polufinalu, a Britanac odbranu titule počinje duelom sa Davidom Gofanom iz Belgije.

Novakov potencijalni rival u osmini finala je Žo-Vilfred Conga, a u četvrtfinalu Čeh Tomaš Berdih, dok bi Mari pre mogućeg susreta sa Đokovićem u polufinalu mogao da se sastane sa Davidom Fererom iz Španije.

Na drugoj strani žreba nalaze se prvi reket sveta Rafael Nadal i Švajcarac Rodžer Federer. Pre njihovog potencijalnog polufinala, Federer bi mogao da se sastane sa sunarodnikom Stanislasom Vavrinkom, a Nadal sa Kanađaninom Milošem Raonićem.

Nadal ima potencijalno komplikovan žreb, a takmičenje na Vimbldonu počinje duelom sa Martinom Kližanom iz Slovačke. U drugom kolu ga čeka Lukaš Rosol, koji ga je izbacio sa trećeg Gren slema sezone pre dve godine.

Federer, sedmostruki osvajač Vimbldona, igra sa Paolom Lorencijem iz Italije, a ukoliko bude uspešan čeka ga bolji iz duela Žilijena Benetoa i Žila Milera, a protivnik u trećem kolu mogao bi da mu bude Ivo Karlović.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: