Novak: Ne znam da li sam favorit u Montrealu

Nacionalni sport - Ponedeljak 10.08.2015 - 09:39

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da ne smatra da je favorit pred početak Mastersa u Montrealu.

 Jedna od najboljih Noletovih sezona. Getty images Jedna od najboljih Noletovih sezona. Getty images


Srpski teniser pokušaće u kanadskom gradu da osvoji četvrti trofej u karijeri posle 2007, 2011. i 2012. godine.

On ne vidi sebe kao favorita iako igra još jednu dominantnu sezonu na ATP turu. Đoković je petu godinu zaredom prvi nosilac na ovom turniru i to je dovoljan pokazatelj koliko dugo traje njegova dominacija.

- Ne znam da li sam ja favorit. U istoj sam poziciji kao i svi ostali igrači, boriću se za trofej. Tako razmišljam pred početak turnira - rekao je Novak.

Ipak, skor od 48 pobeda i tri poraza u 2015. govori nešto drugačije. Novak posle 2011. igra najbolju sezonu u karijeri.

-Ovo je zajedno sa 2011. najbolja sezona u mojoj karijeri. Ali, godina još nije gotova i nadam se d aću uspeti da nastavim kako sam počeo. Ne mogu da se žalim. Ovo je najlepši period mog života, na i van terena - dodao je najbolji teniser sveta.

Građani Montreala mogli su prethodnih dana da vide najboljeg tenisera sveta u parkovima grada.

„Obožavam da šetam parkovima, bez obzira na ime grada u kojem se nalazim. Ljudi me vide kako džogiram ili šetam. Te stvari čćine ovaj grad evropskim. Tribine su od prvog dana pune. Navijači vole tenis. Kao sportista, meni je uživanje igranje pred takvom publikom“, kaže Đoković.

Za razliku od srpskog tenisera, treći igrač sveta Endi Mari nema dilemu ko je favorit.

- Očigledno je Novak favorit, ali nadam se da ću igrati dobro i da ću dobiti priliku da igram protiv njega ovde - rekao je Mari koji se nalazi u drugoj polovini žreba.

Na turniru u Montrealu učestvuje 18 od najboljih 20 tenisera sveta, pa se očekuje sjajan tenis. Novak je slobodan u prvom kolu, a u drugom, verovatno u sredu, igraće sa boljim iz duela Beluči – Kuevas.

Pre toga, srpski teniser će u ponedeljak na teren u veoma zanimljivom okršaju dublova. On i Janko Tipsarević igraće protiv Andreasa Sepija i Viktora Troickog.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: