Novak: Od ovoga ne može gore

Nacionalni sport - Petak 08.08.2014 - 06:44

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da je odigrao veoma loše protiv Žo-Vilfrida Conge u trećem kolu Rodžers kupa u Torontu.

Beta/AP Photo/The Canadian Press, Nathan Denette) Beta/AP Photo/The Canadian Press, Nathan Denette)

Francuz je eliminisao Đokovića sa 6:2, 6:2, i tako osigurao duel sa Britancem Endijem Marijem, kojem je Rišar Gaske predao meč bez borbe.

- Kao prvo, sve čestitke Žou. Igrao je odličan tenis, servirao je dobro i očigledno je da je bio bolji igrač na terenu. S druge strane, ja nisam igrao ni izbliza onako kako sam planirao pre izlaska na teren. Ništa mi nije polazilo od ruke. Nisam imao igru sa osnovne linije, ni servis, ni ritern. Generalno, ovo je bio veoma loš dan za mene i moja loša igra, nisam mogao mnogo toga da uradim - rekao je Novak.

Đoković je manje od 24 sata pre duela sa Congom odigrao težak duel sa Gaelom Monfisom, ali najbolji teniser sveta kaže da umor nije uticao na njegovu lošu igru.

- Ne, nisam se osećao iscrpljeno. Ni na prvom meču se nisam osećao prijatno na terenu. Nisam pogađao lopticu kako treba i imao sam veliki broj neiznuđenih grešaka. Možda je razlog to što nisam odigrao više mečeva na ovoj podlozi, potrebno je vreme da se nadiknem. Ali, siguran sam da ću biti sve bolji. Od ovoga ne može gore. Treniraću narednih dana, pokušaću da provedem što više sati na terenu i da se spremim za Sinsinati. Očigledno je da sam razočaran što sam eliminisan ovako rano, ali sam imao zaista težak žreb: Conga je odigrao odličan meč, sve što mogu je da mu čestitam i nastavim dalje - istakao je srpski teniser.

Novak je istakao da nije toliko zabrinut zbog igara koje je prikazao protiv dvojice francuskih tenisera, ali da će pokušati da shvati u čemu je grešio.

- Meč se tek završio, naravno da osećam razočaranje, ali pokušavam i da shvatim gde sam pogrešio. Analiziraću ova dva meča, razgovaraću sa timom i pokušati da napredujem. Samopouzdanje se teško stiče, ali se lako gubi, a ovakvi mečevi mogu da se poigraju sa vašom glavom. Ali, na kraju dana, ovo nije ni prvi ni poslednji meč koji sam izgubio u karijeri. Znam šta je moj sledeći korak i znam šta moram da uradim. Sutra je novi dan, zaboraviću šta se desilo i nastaviću dalje - naglasio je Đoković.
 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: