Novak pobedio u dva seta u Montrealu

Nacionalni sport - Sreda 12.08.2015 - 10:02

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u treće kolo ATP Mastersa u Montrealu pobedom nad Tomažom Belučijem u dva seta.

Novak se plasirao u treće kolo. Beta/Paul Chiasson/The Canadian Press via AP Novak se plasirao u treće kolo. Beta/Paul Chiasson/The Canadian Press via AP

Đoković, koji je odigrao prvi meč posle mesec dana i titule na travi Vimbldona, nije blistao, ali je uspeo da slavi u uvodnom duelu na Rodžers kupu rezultatom 6:3, 7:6 (7-4).

Ovo je bio ukupno četvrti međusobni duel dvojice tenisera i Novakova četvrta pobeda. Poslednji meč pre ovog odigrali su u Rimu ove godine kada je Srbin slavio teškom mukom – 5:7, 6:3, 6:2.

Novak u narednom kolu igraće protiv pobednika meča Džek Sok – Grigor Dimitrov, tako da će prvi igrač planete na teren tek prekosutra.

Đoković nije blistao na premijeri u Kanadi – zabeležio je čak 31 neiznuđenu grešku, uz 27 direktnih poena, dok je taj odnos kod Brazilca bio 14:28.

U prvom setu je previše forsirao forhendom, što ga je u nekoliko navrata stavljalo u problem. Uspeo je da odigra jedan izuzetan gem na servis protivnika u finišu i povede sa 1-0.

Posle teškog uvodnog gema drugog seta Novak je propustio šansu da meč reši nešto ranije, kada nije realizovao dve brejk šanse za 4:3. Morao je da se pomuči u taj brejku, ali je tada prikazao najbolji tenis za pobedu posle 110 minuta igre.

Rodžers kup u Montrealu počeo je u ponedeljak, titulu brani Francuz Žo-Vilfred Conga, a igra se za nagradni fond od 4.178.500 dolara.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: