Novak preokretom do titule!

Nacionalni sport - Ponedeljak 17.03.2014 - 00:51

Novak Đoković osvojio je titulu na turniru iz Masters 1000 serije u Indijan Velsu, pošto je u finalu pobedio Rodžera Federera sa 3:6, 6:3, 7:6 (7-3).

Novak Đoković Novak Đoković

To je Novakova 42. titula u karijeri, a 17. na turnirima iz Masters serije. Đoković je smanjio na 17-16 u međusobnim duelima sa Federerom.

Đoković je imao po 28 vinera i neiznuđenih grešaka, a Švajcarac je upisao po 34 direktna poena i neiznuđene greške.

To je Đokovićeva treća titula u Indijan Velsu, posle 2008. i 2011. godine, a osvojio je prvi trofej ove godine, posle poraza u četvrtfinalu Australijan opena i polufinalu Dubaija.

Novak je loše počeo meč, bez potrebne energije i napravio je dve duple greške u drugom gemu, pa je Federer već na startu napravio brejk.

Rodžer je sjajno servirao, Đoković nije bio na svom nivou, pa je Federer lako priveo prvi set kraju.

U drugom setu opao je tonus u Federerovoj igri, počeo je češće da greši i nudio se Novaku, ali ni Đoković nije uspevao da materijalizuje brojne poluprilike.

Konačno, u osmom gemu Novak zahvaljujući izvanrednoj defanzivi koristi drugu brejk loptu, a onda od 0:30 pravi preokret i izjednačuje na 1-1 u setovima.

U odlučujućem setu napokon smo videli obojicu tenisera na vrhuncu svoje igre – Novak je pritiskao, imao je potrebnu dubinu i oštrinu udaraca i napravio je brejk u trećem gemu.

Bez problema je Đoković čuvao prednost do desetog gema, ali nije odigrao dovoljno odlučno kada je servirao za meč, a Federer je osetio šansu i agresivnom igrom izjednačio na 5:5.

Ipak, Novak se sabrao i izborio taj brejk. Tu je Đoković odigrao mnogo staloženije, birao je prave udarce i zasluženo došao do trijumfa nakon što je rival poslao bekhend u mrežu.

 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: