Novak rutinski do četvrtfinala

Nacionalni sport - Četvrtak 16.04.2015 - 18:20

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Monte Karlu, trijumfom nad Austrijancem Andreasom Hajder-Maurerom.

Getty Images Getty Images


Novak je do trijumfa nad Hajder-Maurerom došao sa 6:4, 6:0, posle 57 minuta igre na "Terenu prinčeva" u Kneževini.

Đokovića u borbi za polufinale očekuje susret Hrvatom Marinom Čilićem, koji je sa 6:3, 7:6 (7:5) bio bolji od Žo-Vilfrida Conge iz Francuske.

Đoković je u duelu sa Hajder-Maurerom odigrao tačno onoliko koliko je trebalo. Austrijanac je u prvom setu uspeo da se odupre Novaku na svojim servis gemovima, ali u nastavku nije imao ni najmanju šansu da mu uzvrati.

Novak je imao 63 odsto uspešnosti prvog servisa, na kojem je izgubio samo šest poena. Hajder-Maurer nijednom nije imao brejk priliku, dok je srpski teniser iskoristio četiri od pet, a Austrijanac je jedinu spasao u prvom gemu meča.

Koliko je Novak bio ubedljiv možda najbolje govori podatak da je Hajder-Maurer tokom celog meča osvojio samo 29 poena, skoro upola manje nego prvi reket sveta.

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: