Novak "samleo" Marija

Nacionalni sport - Subota 21.03.2015 - 20:52

Prvi teniser sveta Novak Đoković deklasirao je Endija Marija sa 6:2, 6:3 u polufinalu turnira iz Masters 1000 serije u Indijan Velsu.

Beta/AP Beta/AP

To je šesti uzastopni trijumf Đokovića nad Marijem, a ukupni skor je 17-8 za srpskog tenisera.

Za svoj 50. trofej u karijeri Novak će igrati sa boljim iz okršaja Rodžer Federer – Miloš Raonić.

Endi Mari nije doživeo tako ubedljiv poraz od Đokovića još od 2007. godine, a ove sezone odigrao je lošije samo u porazu od Borne Ćorića u Dubaiju. Ubacio je samo 47% prvog servisa, upisao je sedam vinera i čak 29 neiznuđenih grešaka, pa ubedljiv poraz ne treba da čudi. Otkad se vratio posle operacije leđa početkom prošle godine, Škot sa Đokovićem, Nadalom i Federerom ima skor 0-11.

Sa druge strane, Novak pored tako očajnog rivala nije morao da uradi ništa spektakularno kako bi došao do pobede. To se naročito odnosi na prvi set, dok je u drugom Mari malo ušao u ritam, pa je i Đoković u skladu sa time podigao nivo igre.

To je izrodilo nekoliko izvrsnih poena – lob u drugom gemu koju je utro put ka ključnom brejku, zatim neverovatna kontra sredinom seta, ali i nestvarna odbrana u poslednjem gemu na meču.

Novak dugo nije igrao meč dnevnog programa i postojala je bojazan da bi vrućina mogla negativno da utiče na njega. To se na sreću nije dogodilo i Đoković je sada na samo korak od 50. titule u karijeri, a četvrte u Kaliforniji, posle 2008, 2011. i 2014. godine.

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: