Novak u dva čina do četvrtfinala!

Nacionalni sport - Sreda 08.07.2015 - 11:47

Novak Đoković plasirao se u četvrtinu finala Vimbldona, pošto je u meču koji je trajao dva dana savladao Kevina Andresona posle preokreta u pet setova.

Sledeći meč Novak igra sa Čilićem. Beta/AP Photo/Alastair Grant Sledeći meč Novak igra sa Čilićem. Beta/AP Photo/Alastair Grant

Prvi teniser sveta slavio je protiv Južnoafrikanca posle velike borbe, uspeo je da neutrališe 40 asova rivala, i na kraju trijumfuje – 6:7 (6), 6:7(6), 6:1, 6:4, 7:5.

Srpski teniser izgubio je prva dva seta u taj-brejku, ali je naredna dva dobio sa 6:1, 6:4 i uspeo da se u potpunosti vrati u egal.

Novak je imao šanse i u prva dva seta, ali je bio previše letargičan, pa je Anderson stigao do kapitalne prednosti. Srpski teniser je međutim igrao sve bolje u nastavku i uspeo je da izjednači na 2-2 u setovima pre nego što je susret prekinut zbog mraka.

Peti set doneo nam je očekivan start, Južnoafrikanac je nastavio sa izuzetno sigurnim servisima, dok Srbin, i pored svog truda, nije uspevao da stigne ni do šanse za brejk.

Imao je i Anderson priliku da prelomi duel u svoju korist, pošto je imao dve šanse da rivalu oduzme servis, pri vođstvu od 2:1, ali je Đoković pametnim servisima uspeo da se izvuče.

Čekao je Novak svoju šansu, i dočekao je u jedanaestom gemu, iako je u nekim trenucima bilo vidljivo da je frustiran rivalovim servisima. Prvi poen uzeo je zahvaljujući odličnom riternu, usledila je dupla greška Andersona, a zatim novi fenomenalan ritern za brejk i ključno vođstvo – 6:5.

Nije dobro počeo Srbin gem u kom je servirao za četvrtinu finala, izgubio je prva dva poena, a pri tom nije uspevao tokom celog njegovog toka da ubaci prvi servis. Ipak, i ovoga puta je pokazao koliko je mentalno jak, pametnim drugim servisima i preciznim udarcima 'šetao' je rivala, da bi ga na kraju naterao izlaskom na mrežu da lopticu pošalje u aut za veliki trijumf.

Ipak, ostaje nejasno zbog čega organizatori meč nisu prebacili na centralni teren koji ima reflektore, kao što su to uradili u subotu kada su igrali Monfis i Simon.


Najbolji sportista sveta, koji na terenima Ol Ingland Klaba brani titulu, plasirao se u svoje 25. uzastopno Gren slem četvrtfinale, u borbi za polufinale igraće protiv Hrvata Marina Čilića, koga je savladao u svih 12 prethodnih duela.

 

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: