Novakovo osmo uzastopno polufinale!

Nacionalni sport - Četvrtak 04.09.2014 - 07:43

Prvi nosilac Novak Đoković pobedio je Škota Endija Marija sa 7:6 (7-1), 6:7 (1-7), 6:2, 6:4 u četvrtfinalu US opena.

BETA/AP BETA/AP

To je osmi put u nizu da će Đoković igrati barem u polufinalu u Njujorku, a za plasman u finale igraće sa Keijem Nišikorijem, koji je u pet setova savladao Stana Vavrinku.

Đoković sada vodi sa 13-8 u međusobnim mečevima sa Marijem, a dobio je pet od poslednjih šest mečeva.

- Hvala svima što su ostali ovako kasno. Nadam se da ste se zabavili i da ste uživali. U nekim periodima pravili smo mnogo grešaka. Mislim da smo prva dva seta igrali dva i po sata, uvek igramo duge mečeve i drago mi je što sam uspeo da se plasiram u polufinale - kazao je Novak u intervjuu na terenu.

U duelu dvojice igrača sa najboljim riternom na svetu u prva dva seta videli smo mnogo brejkova, pošto ni jedan ni drugi nisu servirali kako umeju. Đoković je u prvom setu prokockao prednost 4:1, ali je odigrao maestralan taj brejk u kojem je izgubio samo jedan poen.

Imao je Novak šansu da slomi Marija u drugom setu, ali je Škot sjajno udarao forhend, dva puta se vratio posle brejka zaostatka i bio je superioran u novom taj brejku (7-1).

Momentum je bio na strani Škota sve do Đokovićevog brejka u četvrtom gemu trećeg seta, a onda je Novak projurio kroz taj set za 36 minuta (6:2).

Novak je spasao brejk loptu na početku četvrtog seta, a Mari se fizički mučio – servirao je nešto slabije i trudio se da što više skraćuje poene. Dug meč ostavio je traga i na Đokoviću, koji dugo nije uspevao da dokusuri rivala, ali je u desetom gemu ipak bio koncentrisan i dočekao greške Marija za konačni trijumf posle tri sata i 32 minuta igre.

Ukupno je Novak imao 46 vinera i 48 neiznuđenih grešaka, dok je Mari upisao 47 direktnih poena i 65 grešaka.
 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: