Novi poraz Crvene zvezde, Galata odolela Areni

Nacionalni sport - Subota 17.01.2015 - 03:44

Košarkaši Crvene zvezde Telekom doživeli su treći poraz u Top 16 fazi Evrolige, u prepunoj Areni slavio je Galatasaraj 74:65.

StarSport StarSport

Crveno-beli su parirali turskom timu 35 minuta, da bi sredinom poslednjeg perioda Galata serijom 9:0 prvi put stigla do dvocifrene prednosti koja je bila nedostižna za domaćina.

Posle tri kola Zvezda je jedini tim u grupi E bez pobede, dok je Galatasaraj u grupi od tri tima koja imaju po dva trijumfa.
Lider je Real sa maksimalnim učinkom, dok ALBA, Barselona i Žalgiris imaju po 1-2.

Prvi deo meča obeležila je dominacija Marjanović sa 10 od uvodnih 15 poena tima, da bi u nastavku Arojo diktirao ritam u korist Galate. Ipak, dobrom odbranom i efikasnom završnicom Dženkonsa i Vilijamsa, crveno-beli stiču koš prednosti na poluvremenu.

Meč je nastavljen u istom ritmu i u drugom poluvremenu, istakle su se jake odbrane i mini-serije oba tima u napadu, ali je Galatasaraj bio tim koji je kontrolisao rezultat. Pet minuta pre kraja meča Turci koševima Gonluma, Aroja i trojkom Kartera prelama meč za važan trijumf u Kombank Areni.

Zvezdu je sa 18 poena i 7 skokova predvodio Boban Marjanović, dok je Markus Vilijams sa 12 bodova bio jedini koji ga je dostojno pratio u napadu. S druge strane su četvorica igrača imala dvocifren učinak, a najefikasniji je bio Vladimir Micov sa 12.

Crveno-beli su pogodili samo tri trojke iz 15 pokušaja, od toga tek jednu u drugom poluvremenu, što je bilo nedovoljno da se dobije Galata koja je odigrala jednu od najboljih utakmica u sezoni.

Srpski tim u sledećem kolu gostuje Barseloni 23. januara, koja neočekivano ima samo jednu pobedu posle tri kola, pa će biti pod imperativom trijumfa u Blaugrani.

Iako je bilo napato uoči meča zbog ubistva navijača Zvezde u Istanbulu tokom prošlog duela dva tima, meč u Areni je protekao bez incidenata, mada su domaći navijači gađali gostujuće igrače svinjskim papcima.

Grupa E:
Crvena zvezda – Galatasaraj 65:74
Panatinaikos – Žalgiris 77:58

četvrtak:
ALBA – Real Madrid 61:79
Makabi – Barselona 70:68

Tabela:
1. Real Madrid 3 0
2. Panatinaikos 2 1
3. Makabi 2 1
4. Galatasaraj 2 1
5. Barselona 1 2
6. Žalgiris 1 2
7. ALBA 1 2
8. Crvena zvezda 0 3

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: