Odbojkaši na završnom turniru Svetske lige

Nacionalni sport - Subota 27.06.2015 - 08:18

Odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u petak na završni turnir Svetske lige.

Foto Getty Images Foto Getty Images

Srbija je u Novom Sadu pobedila Italiju sa 3:1 (25:23, 25:20, 25:27, 25:21) u prvoj utakmici petog vikenda A grupe Svetske lige.

Izabranici selektora Nikole Grbića su ovim trijumfom definitivno obezbedili plasman na završni turnir Svetske lige u Riju, koji će biti održan od 15. do 19. jula.

Utakmicu u dvorani SPC “Vojvodina” u Novom Sadu posmtaralo je 7300 gledalaca, a sudili su Kevin Kal iz SAD i Mohamed Šahmiri iz Irana.

Ponovo su Novosađani ispunili SPENS i pružili fantastičnu podršku izabranicima Nikole Grbića, a oni su uzvratili još jednom odličnom partijom i pobedom od 3-1.

Imala je Srbija šansu da meč okonča posle tri seta, ali nije uspela da iskoristi tri meč lopte, da bi Italijani iskoristili svoju prvu i osvojili jedini set u meču. Od prvog poena Srbija je zaigrala angažovano i borbeno, što joj je donelo i rezultatsku prednost. U prvom setu, finiš je pripao Srbiji, dok je drugi set završen nešto lakše. Posle osvajanja trećeg seta od strane Italije, Srbija je u četvrtom zaigrala još kvalitetnije i sigurnom igrom stigla do važne pobede.

Najefikasniji u našem timu bili su Nemanja Petrić i Aleksandar Atanasijević sa po 16 poena.

Odbojkaši Srbije nalaze se na drugom mestu A grupe Svetske lige sa 17 bodova, jednim manje od vodećeg Brazila i četiri više od trećeplasirane Italije. Po propozicijama FIVB, plasman ekipa se utvrđuje prvo na osnovu broja pobeda. Ukoliko je broj trijumfa identičan, plasman se utvrđuje na osnovu broja bodova, a zatim, ukoliko je je i on isti, na osnovu set količnika, pa poen količnika.

Drugi susret dve reprezentacije na programu je u nedelju od 20 sati u beogradskoj dvorani Pionir.

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: