Odličan otpor košarkašica Španiji

Nacionalni sport - Nedelja 21.06.2015 - 08:09

Košarkašice Srbije izgubile su od Španije sa 91:80, u drugom meču druge faze na šampionatu Evrope u Mađarskoj.

Foto Starsport Foto Starsport

Srbija je pružila izuzetno dobar otor evropskom prvaku i vicešampionu sveta, ali je u finišu posustala.

Do 35. minuta košarkašice Srbije su imale izjednačen rezultat, ali je veliki kvalitet španskih košarkašica ipak došao do izražaja u samoj završnici.

Izabranice Marine Maljković su i pre ovog duela obezbedile prolaz u četvrtfinale, a u ponedeljak će se protiv Litvanije boriti za treće mesto u grupi F.

Sonja Petrović bila je najbolja sa 17 poena i 8 skokova, 13 poena i 3 skoka dodala je Jelena Milovanović, 12 je ubacila Nevena Jovanović, a 10 Ana Dabović. U ekipi Španije Torens je postigla 25, Nikols 20, a Ndur je imala 15 poena i 12 skokova.

Tok meča:

Špankinje su počele nešto bolje, pa su u četvrtom minutu imale +6 (12:6). Naša ekipa brzo se vratila i serijom 9-0 došla je do vođstva – 17:14. Naša selekcija zadržala je tu prednost do kraja prve deonice, a trojkom Milice Dabović Srbija je vodila 27:24.

Španija je početkom druge četvrtine preuzela vođstvo zahvaljujući Torens i Ndur, ali se naša reprezentacija nije predavala. Ipak, u drugom delu druge četvrtine evropske prvekinje su preuzele kontrolu, pa su uz sjajnu igru nezaustavljive Albe Torens na poluvremenu imale +6 (46:409.

Početak drugog poluvremena pripao je Sonji Petrović koja je ubacila dve vezane trojke i vratila naš tim u igru – 52:48.

Petrovićevoj se pridružila i Ana Dabović, pa je Srbija u 28. minutu stigla do vođstva – 55:54. Do kraja treće četvrtine naša selekcija je zadržala vođstvo i imala je poen viška pred poslednjih deset minuta – 62:61.

Poslednja četvrtina protekla je u veoma izjednačenoj borbi. Srpske košarkašice igrale su sjajno protiv velikog favorita. Špankinje su pet minuta pre kraja imale +4, ali je Jelena Milovanović ubacila trojku i koja je bila najraspoloženija u finišu.

Tri minuta pre kraja Španija je imala šest poena viška, a posle trojke Tores meč je praktično rešen – 87:78. Do kraja utakmice košarkašice Srbije nisu uspele da se vrate, pa je Španija mirno privela meč kraju.

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: