Olga Danilović uspešna na oba fronta

Nacionalni sport - Ponedeljak 23.01.2017 - 07:58

Mlada srpska teniserka nastavlja proboj na Australijan openu i singlu i dublu

Jedina preostala srpska predstavnica na Australijan openu FOTO: teniskisavez.com Jedina preostala srpska predstavnica na Australijan openu FOTO: teniskisavez.com

Jedina preostala predstavnica srpskog tenisa na Australijan openu, peta nositeljka Olga Danilović plasirala se u treće kolo singla u konkurenciji juniorki.

Ona je za 70 minuta igre po paklenom suncu i vrućini, zbog čega je prekidan susret na zahtev naše igračice koja se požalila na glavobolju, u dva seta savladala Kineskinju Ma Šujue sa 6:3, 6:1.  

Danilovićeva, koja je danas napunila 16 godina, što znači da se takmiči konkurenciji  i po dve godine starijih rivalki dominirila je tokom susreta, pre svega zahvaljujući odličnom servisu ne dozvolivši protivnici niti jednu brejk priliku.

Naredna protivnica našoj igračici je Indonežanka Zel Deasaji koja u februaru ulazi u punoletstvo. Pobednica tog meča ide u četvrtfinale.

Danilovićeva je sinoć zabeležila i trijumf u dublu gde je započela takmičenje u paru sa Ukrajinkom Martom Kostjuk.

Druge nositeljke su bile bolje od domaćih takmičarki Fik i Stejns rezultatom 6:4, 6:2, a u drugom kolu ih očekuje duel sa japansko-tajlandskom kombinacijom Nagata-Naklo.

Taj susret je zakazan za predstojeći, deveti dan AO, dok će Olgin obračun u singlu verovatno biti održan dan kasnije.

Mozzart sport, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: