Orlići se vratili kući!

Nacionalni sport - Ponedeljak 22.06.2015 - 08:20

Svetski šampioni stigli su u Beograd: Zlatni "orlići" su još jednom naterali naciju da porani, jer su malo posle osam časova sleteli na aerodrom "Nikola Tesla".

B92/Saša Ozmo B92/Saša Ozmo

Četa Veljka Paunovića vratila je veru u fudbal i oduševila celu planetu, pa će joj biti priređen doček kakav su zaslužili.

 

Momci iz Novog Zelanda su preko Istanbula stigli u Beograd, potom ih od 12 časova čeka ceremonija u Kući fudbala u Staroj Pazovi, a zatim od 20 sati i veliki doček na balkonu Skupštine grada.

Avion sa zlatnim "orlićima" biće dočekan svečanim pozdravom, vodenim lukom na aerodromu "Nikola Tesla", koji se koristi samo u izuzetnim prilikama.

 

Čim su se pojavili pred rodbinom i prijateljima, kao i brojnim navijačima, njih oko 500, koji su okupirali beogradski aerodrom dva sata ranije, usledila je euforija, a među fanovima je dominirao transparent: "Veljko i 'orlići'".

 

"Dajte Brazil da se igramo", zapevali su svetski prvaci, a zatim su zgradom aerodroma orilo: "Igraj i pobedi, ponosno se vrati, donesi kući zlato što se zlati", himna koju su promovisali srebrni košarkaši, a prihvatili sada i zlatni fudbaleri.

"Osećaj je fenomenalan, i dalje nismo svesni šta smo napravili iako je sve završeno. Zaista smo presrećni. Hvala svim momcima i stručnom štabu, da nismo bili takav tim i tako jedinstveni, ništa ne bismo osvojili Svetsko prvenstvo. Baš je lepo što je ovolika pažnja zbog našeg uspeha", rekao je kapiten Predrag Rajković po dolasku u Beograd.

 

Najbolji golman Mundijalita jedva čeka doček na balkonu Skupštine grada.


"Spreman sam za doček, bićemo prvi fudbaleri koji će biti na balkonu i nadam se da će doći veliki broj ljudi, jedva čekam", poručio je Rajković.

 

Svetske prvake će na dočekati i predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić i potpredsednik Ivan Ćurković.

Bli, B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: