"Orlovi" još ciljaju treći šešir

Nacionalni sport - Utorak 17.10.2017 - 09:53

Fudbalska reprezentacija Srbije i dalje se nada trećem od četiri šešira pred 1. decembar i žreb za SP u Rusiji. "Orlovi" su na objavljenoj, najnovijoj listi FIFA pali za šest mesta i sada zauzimaju 38. poziciju.

Srbiji Srbiji "preti" paklen žreb FOTO: fss.rs

Najveći razlog je poraz od Austrije u Beču (2:3) u pretposlednjem kolu kvalifikacija, ali selekcija Slavoljuba Muslina gaji nadu da će posle baraž mečeva širom planete ipak biti u boljoj poziciji i šeširu koji bi joj garantovao nešto povoljniji žreb u Moskvi.

Šansa Srbije je prolazak Grčke kroz baraž na SP, jer je ta selekcija trenutno ispod naše na listi FIFA. Isto tako,

Srbije će u duelu Peru - Novi Zeland navijati za "ol blekse", jer je Peru trenutno deseti na listi.

Uglavnom, Srbija je zasad na vrhu četvrtog šešira, i "preti" joj paklen žreb. Mnogo stvari će biti jasno posle žreba u Cirihu, ali i posle doigravanja širom Evrope i sveta.

Žreb za baraž

FIFA će danas u 14 časova obaviti žreb baraža za preostala četiri putnika sa evropskog tla. Povlašćeni su Švajcarska, Italija, Hrvatska i Danska, dok su nepovlašćeni S. Irska, Švedska, R. Irska i Grčka. Prve utakmice su od 9. do 11. novembra, revanši od 12. do 14. novembra.
 

RTV, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: