Partizan 300 minuta bez gola

Nacionalni sport - Ponedeljak 25.07.2016 - 09:26

Crno-beli u Novom Sadu odigrali meč bez golova. Nisu iskoristili prednost igrača više. Leonardo debitovao

Brašanac nije uspeo da iznudi penal; Foto: FK Partizan Brašanac nije uspeo da iznudi penal; Foto: FK Partizan

Naavijači Partizana, spremite se za još jednu sezonu punu oscilacija, muka i problema.

Posle dve nule protiv poljskog Zaglebja stigla je i treća protiv Bačke na startu nove sezone, uz još jedno sramno, bezidejno i neangažovano izdanje momaka u crno-belim dresovima.

Skandiranje najvernijih navijača „igrate ko p...“, „Tomiću odlazi“ i „Uprava napolje“ u finišu utakmice jasan je pokazatelj (ne)učinjenog od strane Partizana večeras na „Karađorđu“ – 0:0.

„Ranjeni“ neuspehom na evropskoj sceni crno-beli su stigli u Novi Sad rešeni da „okaju grehe“, ali tako nisu delovali u prvih 45 minuta.

Supermotivisanom novajliji u ligi su mnogo manje smetali praktično tropski uslovi u Srpskoj Atini, pa je praktično bez ikakvih problema održavao početni rezultat.

Sporost u organizaciji igre i nedostatak agresije kod Tomićevih izabranika fudbaleri Bačke su mogli da kazne već u devetom minutu.

Tada je Bjeloš zaboravljen od poslednje linije gostiju, našao se sam oči u oči sa Šaranovom, nije čekao ni sekunde, ali se na putu ka istorijskom, prvom golu u Superligi isprečila prečka.

Taj trenutak nimalo nije prenuo momke u crno-belim dresovima, pošto nisu činili baš ništa kako bi poremetili čvrstu defanzivu nominalnog domaćina.

 

Fudbaleri Bačke su često koristili recept Zaglebja od pre nekoliko dana, a kontakt igra u svakom trenutku na ivici faula nikako nije odgovarala ofanzivnom triju Partizana.

Jedina izmena u odnosu na utakmicu u Poljskoj bila je ubacivanje Đuričkovića umesto Jankovića na levom boku, a ostalo se nije menjalo.

Ni po imenima, ni po igri jer su Mihajlović i Radović bili potpuno neprimetni tokom prvih 45 minuta, pa ih je Tomić zasluženo ostavio u svlačionici i od početka drugog poluvremena ukazao šansu kapitenu Iliću i debitantu, Brazilcu Leonardu.

Iz takve indolentne i nezainteresovane igre veznog reda Beograđana nije moglo ni da se izrodi ništa više od jedne prilike koju je propustio Radović u 31.minutu kada je šutirao neprecizno sa svega nekoliko metara.

Sa nešto više žara i želje Ilić i društvo su krenuli u nastavku, ali je sve što su pokušavali imalo neki smisao samo do šesnaesterca Bačke.

Upravo je ivica šesnaesterca donela jedini sporan detalj na utakmici. Igrao se 49. minut kada je Ilić srušio Brašanca.

Dileme oko toga da li je postojao prekršaj nije bilo, ostaje samo pitanje da li je načinjen unutar kaznenog prostora ili izvan.

Simović je pokazao da je u pitanju slobodan udarac, a prvu radost Leonarda u novoj sredini posle izvedenog prekida je sprečio živi zid.

Da bi mogao da predstavlja kapitalno pojačanje novog tima crno-belih Brazilac je pokazao u 69. minutu kada je šmekerski, pasom kroz poslednju liniju domaćina, pronašao Brašanca, ali je Majstorović odreagovao u skladu sa prezimenom.

Milenković je mogao u 89.minutu da utiša zvižduke, ali Partizan jednostavno  nije zaslužio tri boda.

Novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: