Partizan bez golova sa Asterasom

Nacionalni sport - Četvrtak 11.12.2014 - 22:35

Fudbaleri Partizana okončali su takmičarsku 2014. godinu remijem bez golova sa Asterasom iz Tripolisa u poslednjem kolu grupe C Lige Evrope.

StarSport StarSport

Obe ekipe nisu imale šanse da se nađu u prolećnoj fazi najmasovnije evropskog takmičenja pred poslednje kolo, ali ni uprkos tome nismo videli gol u Humskoj.

Najbolje prilike na meču propustio je tim Marka Nikolića preko Nikole Ninkovića. Problematični vezista crno-belih nije iskoristio dve šanse u prvom poluvremenu, da bi u drugom pogodio stativu na prazan gol sa pet metara.

U istom terminu, Bešiktaš je minimalnom pobedom u Istanbulu došao do pobede nad Totenhemom i prvom mesta na tabeli, a strelac jedinog pogotka bio je Tosun u 59. minutu. Meč na stadionu Ataturk prekidan je u prvom poluvremenu na ukupno pola sata, zbog problema sa reflektorima. Početak drugog poluvremena kasnio je dvadesetak minuta, da bi se i u trećem minutu nadoknade reflektori ugasili.

Partizan je grupnu fazu takmičenja završio na poslednjem mestu sa dva osvojena boda i gol razliku 1:9, iza Bešiktaša, Totenhema i Asterasa.

Uoči meča održan je minut ćutanja kako bi se odala počast legendi Partizana Blagoju Paunoviću koji je pre dva dana umro u 67. godini.

Utakmica je počela prilikama obe ekipe. Prvo je Anastasios Bakasetas šutirao pored gola sa nekoliko metara, a potom golman Asterasa odbranio volej udarac Nikole Ninkovića.

Ninković je u 47. minutu imao najbolju šansu na susretu kada je pogodio stativu, a crno-beli su nakon toga imali još nekoliko dobrih prilika Petra Škuletića, ali napadač Partizana nije dao gol.

Asteras je najbliži postizanju pogotka bio u 90. minutu, ali je Milan Lukač odlično odbranio šut Pabla Mace sa ivice peterca.

Poslednje, šesto kolo Lige Evrope, grupa C:

Partizan – Asteras 0:0 (0:0)
Bešiktaš – Totenhem 1:0 (0:0)
Tosun 59

Tabela:
1. Bešiktaš 3 3 0 11:5 12
2. Totenhem 3 2 1 9:4 9
3. Asteras 1 3 2 7:10 6
4. Partizan 0 2 4 1:9 2
 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: