Partizan: Dostojanstveno reprezentujemo srpski fudbal

Nacionalni sport - Četvrtak 06.08.2015 - 09:46

Trener Partizana Zoran Milinković rekao je da je na poluvremenu verovao u preokret i pobedu protiv Steaue.

Partizan nastavlja san o plasmanu u Ligu šampiona.Foto: FK Partizan Partizan nastavlja san o plasmanu u Ligu šampiona.Foto: FK Partizan

Milinković je poručio da ekipa nastavlja da sanja o plasmanu u Ligu šampiona.

Partizan je u dramatičnoj utakmici savladao rumunskog prvaka sa 4:2, nadoknadio gol minusa na poluvremenu (2:1) i plasirao se u plej-of za najjače evropsko takmičenje.

- Čestitke mojim igračima, napravili su veliki uspeh. Steaua je velikan u istočnoj Evropi, ekipa koja posle Bazela ima najveći koeficijent. Eliminisali smo veoma dobar tim, u dva različita poluvremena. Rumuni su vešto iskoristili naše greške u prvih 45 minuta. Rekao sam igračima da možemo da preokrenemo meč, što se i desilo - rekao je Milinković posle utakmice na konferenciji za medije.

On je istakao da ovaj sastav ’crno-belih’ ima budućnost i da će da se razvija.

- Moji igrači su bili hrabri, pametni, igrali su srcem i uradili sve ono što Partizan čini velikim. Pokazali su karakter u trenucima kada smo promašili penal. Imali smo obavezu pred punim tribinama da verujemo i ostvarimo prolaz dalje. I dalje sanjamo o Ligi šampiona. Iako smo obezbedili evropsku jesen, izgaraćemo do kraja kako bismo uspeli da napravimo još jedan korak - kazao je Milinković.

Prema njegovim rečima, Partizan je u dva duela sa Steauom zaslužio prolaz u poslednju rundu kvalifikacija.

 - Na jedan dostojanstven način nastavili smo da reprezentujemo srpski fudbal u Evropi. Nema dileme da će se ovaj meč pamtiti i, ukupno gledano, bili smo bolji od Steaue. Nijedne sekunde nismo prestali da verujemo i ostali smo mirni. Moramo da budemo fer i da priznamo da je Steaua ostala sa 10 igrača, ali da se to desilo posle našeg pritiska. Nismo stali i sve nam se vratilo na kraju - napomenuo je šef stručnog štaba prvaka Srbije.

Milinković je pohvalio partiju talentovanog Andrije Živkovića, strelca trećeg gola.

- Voleo bih da nastavi sa ovakvim igrama. Srpski fudbal dobija jednog velikog asa - zaključio je Milinković.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: