Partizan opet u Ligi Evrope!

Nacionalni sport - Četvrtak 28.08.2014 - 23:23

Fudbaleri Partizana opet su se izborili za jesen u Evropi, i u sezoni 2014/2015 biće jedini srpski predstavnik, ovaj put u grupnoj fazi Lige Evrope.

foto: partizan.rs foto: partizan.rs

Crno-beli su mesto u LE izborili pobedom nad Nefčijem u Bakuu sa 2:1 (1:0), čime su potvrdili trijumf od 3:2 iz Beograda.

Junak pobede bio je dvostruki strelac Petar Škuletić, koji je sjajno veče pokvario isključenjem u nadoknadi vremena. Za oba gola bio je zaslužan Andrija Živković, bez sumnje igrač meča. Žreb grupa je u petak od 12h.

Partizan će šesti put u poslednjih deset sezona igati grupnu fazu LE (uz dve u LŠ), a u poslednjoj 2012/2013. je osvojio tri boda u grupi sa Interom.

Tim iz Humske je imao dosta problema u Bakuu, pred mračnom atmosferom na nacionalnom stadionu je zahvaljujući golmanu Lukaču spasao gol u prvih desetak minuta, ali polovinom prvog dela igre stiže do prednosti.

Andrija Živković je poslao sjajan pas u kazneni prostor za Petra Škuletića, napadač Partizana beži čuvaru, te sjajnim šutem loptu prebacuje preko Stamekovića u gol (1:0).

Usledio je veliki pritisak rivala, Lukač je opet bio važan faktor meča, dok je s druge strane Živković stvarao dosta problema rivalu, koji je krenuo sa krvničkim startovima.

Nakon odmora Nikolić povlači tim u defanzivu na startu drugog poluvremena, što je bila velika greška. Njegov kolega s druge strane uvodi dvojicu ofanzivnih igrača i to mu odmah donosi rezultat.

Silva Krus je proigrao Vobaja koji dobija opet duel sa Petrovićem u kaznenom prostoru, Brašanac deluje nezainteresovano da proba da ga stigne, a igrač Nefčija šalje dijagonalu po zemlji i vara Lukača (1:1).

Tada je usledila serija opasnih napada motivisanog protivnika, nekoliko dobrih prilika ispred Lukača, ali crno-beli uspevaju da odole.

U poslednjih 15-ak minuta umiruju ritam igre, preuzimaju kontrolu te privode meč kraju. Konačno, u drugom minutu nadoknade vremena nakon dva propuštena zicera Živkovića, koji konačno pronalazi Škuletića, a ovajloptu ubacuje u gol i rešava pitanje pobedika (1:2).

Pobedu i plasman crno-belih u Ligu Evrope pokvario je sukob igraga nakon ovog gola koji je počeo vezista domaćina Ramos. On je odmah isključen, ali je isprovocirani Škuletić ušao u sukob sa Kueom i takođe uz igrača Nefčija dobio crveni karton.

Liga Evrope, plej-of:

Nefči – Partizan 1:2 (prvi meč 2:3)

Vobaj 58 – Škuletić 24, 90+3

Nefči: Stamenković – Silva Krus, Karlos Kardoso, Junsade, Kue – Ramos, Sejidov (Kanales 55') – Flavinjo (Bertuči 54'), Abdulajev, Vobaj (Masimov 83') – Nfor

Partizan: Lukač – Petrović, Stanković, B. Ilić, Vulićević – Drinčić, Brašanac – Grbić (Ilić 59'), Živković, Lazović (Pantić 85') – Škuletić
 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: