Partizan - PAOK: Sve poznato, osim ko će igrati

Nacionalni sport - Utorak 21.02.2017 - 08:12

Košarkaši Partizana odigraće šest utakmica za devet dana. U sredu u "Pionir" stiže PAOK. Ulog je osmina finala Lige šampiona, a problemi nesvakidašnji - na treninzima nema dovoljno ljudi za "5 na 5", trener nije u mogućnosti da radi...

Košarkaši Partizana odigraće šest utakmica za devet dana FOTO: Mondo screenshot Košarkaši Partizana odigraće šest utakmica za devet dana FOTO: Mondo screenshot

Sve je poznato - i mesto i vreme i runda i rezultat iz prve utakmice i ime protivnika, sudija, čak i naredni rival u osmini finala.

Ono što nije poznato je - ko će istrčati na teren Dvorane "Aleksandar Nikolić".

Tri dana posle iscrpljujuće borbe i bolnog poraza u finalu Kupa Radivoja Koraća u Nišu, gde je "večiti rival" Crvena zvezda osvojila prvi trofej u sezoni, iscrpljeni, desetkovani i - prema tvrdnjama jednog od njih - otrovani košarkaši Partizana dočekuju crno-belog "brata", PAOK iz Soluna (sreda, 18.30, Arena sport 1).

S kim će takođe "pokošeni" trener Aleksandar Džikić moći da računa u nameri da odbrani pobedu od 74:76 iz prvog meča u Solunu, i dalje je neizvesno.

Ono što je izvesno je da se crno-beli za meč baraža za osminu finala FIBA Lige šampiona pripremaju nekompletni, bez mogućnosti da igraju pet na pet na treninzima.
Ali, ne žele da "kukaju".

Džikićev pomoćnik, Nenad Čanak, vodi treninge bez Vilijama Hečera, koji je u međuvremenu na Twitteru napisao da je otrovan i zatražio od navijača da se pomole za njegov oporavak do utakmice, zatim Vanje Marinkovića, Miloša Koprivice i Slobodana Jovanovića, dok su od ranije povređeni Kenan Karahodžić i Frenk Robinson.

Roviti su i nedovoljno spremni Mihailo Andrić i Uroš Luković, koji su nekako skupili snagu da odigraju niško finale sa crveno-belima, ali koji i dan pre utakmice osećaju posledice trovanja hranom, zbog kojeg su Hečer, Marinković i Koprivica vraćeni iz Niša u Beograd, kako bi bili adekvatno medicinski zbrinuti.

"Ovo trovanje hranom je uzelo sve iz mene. Ali i dalje se borim. Molite se za mene", napisao je Hečer.Kapiten Novica Veličković poručio je da nema predaje i da će oni koji su zdravi, povući svom snagom i pokušati da nadoknade naizgled nenadoknadivo.

O kalkulaciji sa poenima niko ne razmišlja u crno-belom taboru.

Partizan je zahvaljujući pre svega inspirisanom Hečeru vratio dva poena prednosti iz Grčke, ali će u sredu uveče u rasprodatom "Pioniru" igrati na pobedu.

"PAOK je odmoran, doći će sa više treninga, bolje pripremljen. Moraćemo da odgovorimo i da uz pomoć naših navijača probamo da prođemo dalje", rekao je Ratkovica za "Žurnal".

"Da li ćemo trenirati, u kom sastavu ćemo igrati, to ništa i dalje ne znamo...", zaključio je.

Kada bude završen meč sa PAOK-om, bez obzira na rezultat, košarkaši Partizana moraće da ostanu mobilni i spremni, jer ih do kraja nedelje - a s Grcima igraju u sredu - očekuju još DVA meča.

U petak u "Pionir" stiže Zadar, a već u nedelju sledi duel sa Mega Leksom u Sremskoj Mitrovici, što znači da će ionako desetkovan tim odigrati šest mečeva za devet dana.

Ni u NBA ligi se to ne događa.

Mondo, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: