Partizan poražen od Zadra

Nacionalni sport - Nedelja 14.12.2014 - 09:13

Košarkaši Partizana NIS poraženi su od Zadra 69:68, u dramatičnoj završnici u meču 12. kola regionalne ABA lige.

Foto: KK Zadar/Mateo Smolić-Ročak Foto: KK Zadar/Mateo Smolić-Ročak

"Crno-beli" su gubili od početka meča, imali i 13 poena zaostatka, ali su u završnici imali šansu da izbore produžetak, koji je sa penala promašio Mihajlo Andrić.

Upravo su penali koštali Partizan pobede jer su pogodili samo 7 od 20! Crno-beli su doživeli drugi poraz u poslednja tri kola, šesti u sezoni pa su dodatno zakomplikovali borbu za plasman u plej-of.

Andrić je na svojoj koži osetio koliko je mala razlika od junaka do tragičara, jer je sa dve trojke u poslednjem minutu omogućio Partizanu šansu da se bori za pobedu ili bar produžetak, ali na kraju nije uspeo da sam spasi crno-bele.

Tri i po sekunde pre kraja meča imao je dva slobodna bacanja za izjednačenje, pogodio je prvo, ali drugo nije prošlo kroz obruč. Meč je završio sa 9 poena.

Najefikasniji u Partizanu bio je Milan Mačvan koji je ostvario dabl-dabl sa 14 poena i 13 skokova, dok su po 11 poena dodali Dragan Milosavljević i Aleksandar Pavlović. Crno-beli su loše šutirali i za tri poena (5/26).

S druge strane, briljirao je Džejms Florens sa 25 poena (3/6 tri) uz po 4 skoka i asistencije, a njegova mini-serija od pet poena pred poslednji minut je prevagnula meč na stranu Tadra. Najbolje ga je pratio Josip Sobin sa 14 poena i 8 skokova.

Partizan ima skor 6-6, pa zaostaje dve pobede za Olimpijom, a jednu za Cedevitom, koja na mestu koje vodi u plej-of ima meč manje. "Crno-beli" u sledećem kolu dočekuju Budućnost.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: