Partizan: Prodaja igrača za spas

Nacionalni sport - Utorak 05.05.2015 - 11:53

FK Partizan je u realnom dugu od 12 miliona evra, čelnici kluba ističu da je prodaja igrača i povratak navijača na tribine jedini način za preživljavanje.

Foto:B92 Foto:B92

Klub koji redovno igra grupnu fazu evropskih takmičenja negativno posluje već četiri godine, a samo u prošloj je izgubio više od tri miliona evra.

Crno-beli duguju oko 15 miliona evra, ali imaju potraživanja od 6,8 miliona. Međutim, lider JSL relano može da naplati samo 2,8 miliona!

- Ostala potraživanja nisu naplativa. Imali smo ugovor sa Saragosom (prodaja Ivana Obradovića), ali ne možemo da naplatimo poslednju ratu, jer je Saragosa otišla u stečaj. Ili, imali smo sponzorstvo Galenike, ali ni to ne možemo da naplatimo, jer je Galenika u sličnim problemima - rekao je član UO Partizana zadužen za finansije Ivan Maričić.

Crno-beli pokušavaju da poprave situaciju uštedom, ali Maričić ističe da je najbolja šansa za oporavak prodaja igrača, od koje klub već godinama preživljava.

- Mi smo za ovih nekoliko meseci uspeli da smanjimo troškove gde god smo mogli. Ali, Partizan je veliki sistem, samo na održavanje stadiona godišnje ode 22 miliona dinara, na plate igrača je u 2014. godini potrošeno 366 miliona dinara.

Da biste igrali takmičenja, pogotovo u Evropi, neophodno je napraviti velike finansijske napore. Najveći prihodi su od prodaje igrača, ali i stalna proizvodnja profesionalaca u Zemunelu - kaže Maričić.

Partizan samo 5% prihoda ima od domaćih takmičenja (38 miliona dinara od TV prava i 11 miliona od pretplatnih karata), pa su plasman u Evropu i povratak navijača prioritet kluba.

- Kada bismo svake nedelje imali 30.000 ljudi na stadionu, sponzori bi sami dolazili, ne bismo morali da ih zovemo. Zato moramo da radimo na tome da vratimo navijače, da ih edukujemo - zaključio je Maričić.
 

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: