Partizan smenio Nikolića, Milinković je novi trener!

Nacionalni sport - Sreda 25.03.2015 - 13:55

Marko Nikolić nije više trener Partizana, odlučeno je na današnjoj sednici Upravnog odbora. Odluka u interesu Partizana, rekao je funkcioner Milorad Gligorijević. Na istom sastanku uprave crno-belih odlučeno je da se Zoran Milinković ipak imenuje za šefa stručnog štaba vicešampiona Srbije.

Foto: RTS Foto: RTS

Dosadašnji trener Partizana Marko Nikolić smenjen je na današnjoj sednici Upravnog odbora, potvrdio je novinarima član UO Dragan Bjelogrlić.

Ostali članovi UO nisu bili raspoloženi za davanje izjava, a kako je rečeno, klub će se oglasiti putem saopštenja.

- Bio sam protiv smene Nikolića, već drugi put se moji stavovi ne poklapaju sa većinom i iz principijelnih razloga razmišljam o daljem delovanju u klubu - rekao je novinarima poznati glumac i reditelj.

Sednici UO prethodio je sastanak Sekretarijata na kojem je prisustvovao i Nikolić.

Funkcioner Partizana Milorad Gligorijević kaže da je Nikolić dobio otkaz zbog loših rezultata na početku prolećnog dela sezone.

- Bila je teška odluka, diskusija je trajala dva i po sata, doneli smo neprijatnu u nepopularnu odluku, nadam se u interesu Partizana. Glavni razlog su sportski rezultati i gubitak četiri boda prednosti - rekao je Gligorijević.

Sednici Upravnog odbora na kojoj je smenjen Nikolić prisusutvovali su svi osim Ljubiše Tumbakovića, koji je izostao zbog privatnih obaveza, ali je dao svoje mišljenje.

Gligorijević, ipak, nije želeo da saopšti Tumbakovićev stav, koji još ranije najavio da će napustiti klub ako Nikolić bude dobio otkaz.

On je istakao da je odluka da se smeni Nikolić doneta ubedljivom većinom glasova na sednici UO.

- Saopštili smo Nikoliću odluku, pozdravili smo se sa njim i zahvalili se na radu. Korektno i sportski smo se rastali. Njegovoj smeni doprinelo je i to što je uoči početka drugog dela sezone rekao da u prvih šest kola Partizan ima bolji raspored i da očekuje dosta bodova, posle čega je poljuljano poverenje - rekao je Gligorijević.

RTS

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: