Pobeda Partizana nad Nemcima posle 30 godina!

Nacionalni sport - Petak 02.10.2015 - 08:54

Partizan pune tri decenije nije uspeo da pobedi nemački tim, a onda je sa 3:1 (1:0) srušio Augzburg na gostovanju, u 2. kolu Lige Evrope! Šampioni Srbije su u poslednjih sedam gostovanja bundesligašima doživeli poraze, da bi sada prevazišli dve povrede i crveni karton za veliki trijumf i vrh grupe L sa maksimalnim učinkom.

Proleće u Evropi više nije san; Foto: Saša Pavlić Proleće u Evropi više nije san; Foto: Saša Pavlić

Proleće u Evropi više nije san za crno-bele koji su posle pobede AZ Alkmara nad Atletik Bilbaom sa 2:1 zauzeli prvo mesto na tabeli.

Posle bledih partija u domaćem šampionatu, Partizan je doživeo evropsku renesansu.
 
Čak 30 godina se čekalo na skalp nemačke ekipe, nikako im nisu prijala ovakva gostovanja, ali je srpski šampion bio jači i od isključenja, i od sve tri prinudne izmene.

Uloga heroja ide dvostrukom strelcu Andriji Živkoviću, a njegov prezimenjak Živko je činio čuda pred golom i sačuvao veliki trijumf.  

Imali su navijači crno-belih prijateljski doček, pristalice domaćih su pokušali svoje da ohrabre spektakularnom koreografijom, a Partizan je hladnokrvno ušao u meč iako je bilo malih izmena u sastavu.

Novajlija Subić se odlično snašao na levoj strani u defanzivi, Oumaru je zauzeo mesto u centru špica, po bokovima su dejstvovali Živković i Stevanović, a ofanziva bundesligaša uspešno je neutralisana.
 
 

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: