Poraz Partizana, derbi za Evroligu!

Nacionalni sport - Nedelja 22.03.2015 - 21:43

Košarkaši Partizana NIS poraženi su u Morači od Budućnosti 85:79 u poslednjem kolu ABA lige.

Budućnost VOL Budućnost VOL

Podgoričani su ovom pobedom zadržali drugu poziciju pa će u polufinalu regionalnog takmičenja igrati seriju protiv Cedevite, dok će crno-beli igrati protiv večitog rivala Crvene zvezde za plasman u finale i Evroligu.

Ekipa Duška Vujoševića uspela je da kontroliše i igru i rezultat tokom večeg dela meča, ali su domaći serijom od 13:0 u poslednjih tri minuta stigli do trijumfa i prednosti domaćeg terena u doigravanju.

Ključan momenat meča u hali u Podgorici dogodio se na 120 sekundi pre kraja meča, kada je najpre Pavlović promašio polaganje, a zatim ni Džoš Akojon nije uspeo da završi kontru za četiri poena prednosti.

Usledio je odgovor domaćina preko Džeja Rejnoldsa, koji je ubacio čak devet poena – uključujući i trojku sa osam metara za 83:79. Ipak, čini se da je, prilikom 'igranja' lopte po obruču, Darko Planinić dirao mrežicu, ali su arbitri posle pregledavanja snimka odlučili da se nije dogodilo ništa sporno.

Utakmica u Podgorici obeležena je velikom nervozom i tenzijom zbog njene važnosti, navijači u ispunjenoj Morači pogrdnim skandiranjem vređali su gostujuće košarkaše, a na poluvremenu umalo nije došlo do tuče između igrača.

Posvađali su se Kuk i Pavlović, u gužvu su uleteli Murić i Paunić, medjutim, posle guranja sve je brzo smireno, jer su ostali igrači bili prisebni.

Plej-of regionalne ABA lige trebalo bi da startuje 14. aprila, a Crvena zvezda i Budućnost imaju prednost domaćeg terena nad Partizanom i Cedevitom.

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: