Poraz Srbije, EP pod znakom pitanja

Nacionalni sport - Subota 06.09.2014 - 09:09

Mlada reprezentacija Srbije doživela je poraz u pretposlednjem kolu kvalifikacija i tako znatno umanjila šanse da se plasira u baraž za Evropsko prvenstvo.

Starsportphoto Starsportphoto

Srbija je u Peskari poražena od Italije sa 3:2, iako je već u 13. minutu bilo 2:0 za "Orliće".

Posle ovog neuspeha, Srbija se nalazi na trećem mestu grupe 9, sa dva boda manje od drugoplasirane Italije. Prva na tabeli je Belgija koja je odigrala sve utakmice i sakupila 16 bodova.

Srbija je odlično krenula i u osmom minutu povela preko Aleksandra Pešića, koji se odlično snašao u petercu. Isti igrač je pet minuta kasnije duplirao prednost Srbije, kada je sjajno skočio na petercu.

Međutim, od tog trenutka izabranici Ćurčića su se povukli, što su domaći brzo kaznili. Beloti je kaznio lošu reakciju odbrane posle slobodnjaka, da bi u poslednjem minutu prvog poluvremena realizovao penal.

Ni u drugom poluvremenu "Orlići" nisu pokazali dovoljno da izbegnu poraz, a on je došao 15 minuta pre kraja. Berardi je pobegao Petroviću i sa 20 metara probio Dmitrovića za veliko slavlje svoje ekipe.

Srbija sada zavisi od drugih, a u poslednjem kolu igraće protiv Severne Irske za četiri dana. Da bi obezbedili plasman u baraž za EP, moraju da dobiju taj meč, a da Italija izgubi od Kipra.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: