Prečka delila Partizan od boda

Nacionalni sport - Petak 07.11.2014 - 05:38

Fudbaleri Partizana doživeli su treći poraz u Ligi Evrope, ali su postigli prvi gol u takmičenju.

partizan.rs partizan.rs

Crno-beli su opet poraženi od Bešiktaša, ovaj put 2:1 (0:0), ali su u Istanbulu bili značajno bolji nego u Beogradu.

Partizan je bio nemoćan u prvom poluvremenu, nijednom nije zapretio rivalu, koji je meč rešio u roku od pet minuta u nastavku golovima Dembe Ba. Crno-beli su odlično odigrali preostalih pola sata, te lepim golom Saše Markovića ublažili poraz. U 95. minutu golman Gonan i prečka spasili su domaćina remija.

Srpski tim iz četiri meča ima samo jedan bod, pa pred duele sa Totenhemom u Londonu i Asterasom u Humskoj nema šansu da se plasira u sledeću rundi takmičenja.

Partizan je u prvom poluvremenu igrao u stilu njegovih rivala iz Jelen Superligi, "bunkerom" je čuvao gol od konstantnih napada domaćina. Predvođeni sjajnim Gohanom Toreom Turcisu često pretili, ali je Lukač bio ugrožen samo posle centaršuteva i udaraca sa distance.

U istom ritmu je nastavljeno drugo poluvreme, ali kao i u Beogradu, pet minuta bilo je dovoljno da Bešiktaš dobije meč. Prvo je u 55. minutu kapiten Vojislav Stanković nepreznim startom u kaznenom oborio Torea, što je Demba Ba iz penala pretvorio u vođstvo.

Već u 62. minutu Bešiktaš je iskoristio nepreznos visoko postavljen odbrane crno-belih, te kontrom sjajnog tandem Tore-Ba duplirao prednost novim pogotkom Senegalca. Nakon ovog gola Nikolić uvodi u igru Sašu Ilića, Danka Lazovića i Anriju Živkovića, i Partizan preuzima kontrolu nad igrom.

Crno-beli su konstantno napadali, da bi 12 minuta pre kraja nakon odlične povratne lopte Ilića, Saša Marković prezicnim udarcem po zemlji postigao prvi gol Partizana u LE.

Partizan je u finišu tražio bod, i zamalo stigao do njega u 95. minutu, po isteku sudijske nadoknade vremena. Kavlak pravi faul na oko 20 metara od gola, Nikola Drinčić je sjajno gađao preko živog zida, ali previše blizu golmana Gonana koji uspeva da interveniše.

Do odbijene lopte prvi stiže Danko Lazović koji snažno šutira, suviše snažno jer pogađa prečku, a lopta se odbija od zemlju i u kazeni, gde igrači Partizana prave faul.

U sledećem kolu Partizan gostuje Totenhemu 27. novembra na Vajt Hart Lejnu, a potom dočekuje Asteras u poslednjem kolu.

LE, grupa C, 4. kolo
Bešiktaš – Partizan 2:1 (0:0)
Demba Ba 57p, 62 – Saša Marković 78
Asteras – Totenhem 1:2 (0:2)
Heronimo Barales 90p – Andros Taunzend 36p, Heri Kejn 42

Tabela:
1. Totenhem 4 2 2 0 8:4 8
2. Bešiktaš 4 2 2 0 8:3 8
3. Asteras 4 1 1 2 6:8 4
4. Partizan 4 0 1 3 1:8 1

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: