Rame je dobro

Nacionalni sport - Petak 27.06.2014 - 21:46

Najbolji srpski teniser Novak Đoković rekao je za B92 da je sve u redu sa ramenom da nema razloga za zabrinutost.

Novak Đoković Novak Đoković

Novak je pao na levo rame tokom trećeg seta meča sa francuskim teniserom Žilom Simonom, usledio je medicinski tajm-aut, a iako je imao bolnu grimasu na licu, uspeo je da se vrati na teren i pobedi.

Đoković je protiv Simona slavio sa 6:4, 6:2, 6:4, a u izjavi za B92 posle meča naveo je da je ultrazvuk pokazao da nema indikacija da je nešto oštećeno u zglobu ramena.

- Za sada je sve dobro. Pozitivne vesti sam dobio od medicinskog tima. Bio sam kod doktora na ultrazvuku i pregledu, ne postoji indikacija da je nešto oštećeno u samom zglobu ramena. Mišići oko ramena su malo zategnutiji zbog samog pada, osećam mali bol, ali je to nešto minorno i ne bi trebalo da predstavlja prepreku za sledeći meč - rekao je Đoković za B92.

I pored eventualnih povreda, Novak nema nameru da odustane od požrtvovanog načina igre.

- Na meču nema ustručavanja. Ne mogu sebe da štedim jer znam da jedan ili dva poena i udarca mogu promeniti tok meča. Verovatno je takav pritstup i mene doveo do ovih teniskih visina i nemam nameru to da menjam. Ove situacije se dešavaju na travi koja je vrlo specifična i klizava podloga, ali su vesti pozitivne - istakao je on.

Sledeći protivnik našem igraču biće još jedan Francuz – Žo Vilfred-Conga sa kim je Đoković igrao već 17 puta.

- Igrali smo mnogo puta Conga i ja, dva puta na ovom terenu. Znam njegov kvalitet, znam da je igrač koji se hrani energijom publike i da samim tim, na njihovim krilima podiže svoj kvalitet. To obično radi kada igra protiv najvećih rivala jer je svestan da mu je to neophodno za pobedu - dodao je Novak.

Đoković je i pored kvaliteta protivnika svestan šta mu je potrebno za pobedu.

- Ima kvalitet u igri, servis mu je najveće oružje i ukoliko mu padne procenat ubačenih servisa i ukoliko ja uspem da vratim što više riterna u igru, on će se unervoziti i početi da greši. Tako je barem bilo u poslednjih 5-6 duela zaredom koje sam dobio. Znam kako treba pristupiti sledećem meču, potrebno je da budem čvrst u igri, mentalno i fizički i da se nadam pobedi- naveo je najbolji srpski teniser.

On se potom osvrnuo i na duel protiv Žila Simona.

- Nije se mnogo razlikovao meč od onih koje smo imali u prethodnom periodu. Nije promenio stil igre, igrač je koji se uglavnom brani. Nema baš najlepšu igru i tehniku, ali je veoma nezgodan jer ima odličnu anticipaciju i zna kako da iznudi greške svog protivnika. Ključ je bilo ostati sabran u tim bitnim momentima, odservirati dobro i izaći na mrežu kad je potrebno i u tome sam uspeo - zaključio je Đoković.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: