Repriza 2011, Novak prošao Belučija

Nacionalni sport - Četvrtak 14.05.2015 - 21:11

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Rimu, trijumfom u tri seta nad Tomažom Belučijem iz Brazila.

Getty Images Getty Images

Đoković je do trijumfa došao posle preokreta, sa 5:7, 6:2, 6:4, posle dva sata igre, u pravoj reprizi njihovog duela iz 2011. godine u Madridu.

Novak će se u četvrtfinalu sastati sa Keijem Nišikorijem iz Japana, koji je bio bolji od Viktora Troickog sa 6:4, 6:3, a taj meč je na programu u petak od 16 časova.

Novak je protiv Belučija odigrao poprilično stegnut meč, malo je izlazio na mrežu, a bilo mu je potrebno vreme da pronađe pravi ritam kojim bi mogao da nadmudri brazilskog tenisera.

Beluči je to iskoristio u prvom setu, prvi je stigao do brejka, a to kao da je nateralo Novaka da za nijansu podigne nivo igre, pa je tako i izborio treći set.

Srpski teniser je bio konkretniji u odlučujućem setu, a baš kada su svi mislili da će brzo završiti meč, pala mu je koncentracija, ali je srećom brzo uspeo da se razmrda i reši meč u svoju korist.

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: