Revanš Brazila Srbiji u pet setova

Nacionalni sport - Ponedeljak 15.06.2015 - 08:06

Odobjkaši Srbije poraženi su od Brazila posle pet setova (25:23, 20:25, 25:21, 22:25, 15:13) u drugom meču trećeg vikenda Svetske lige u hali Pionir.

Trener Grbić zadovoljan uprkos porazu Trener Grbić zadovoljan uprkos porazu

Izabranici Nikole Grbića u petak su takođe posle pet setova u Novom Sadu pobedili Brazilce, prvi put posle sedam godina, ali ovoga puta nisu uspeli da ponove podvig.

Četvrtog vikenda, koji je na programu od 18. do 21. juna Srbija će ugostiti Australiju. Prvi meč ponovo će se igrati u Novom Sadu u četvrtak, a drugi u Beogradu u subotu.

U timu Srbije najefikasniji je bio Atanasijević sa 20 poena, Ivović je imao 15, Petrić 14, a Lisinac 12.

Kod Brazilaca se sa najviše poena istakao de Suza (24), a po 13 su imali Neves i Fonteles.

Srbija se nalazi na trećem mestu grupe sa osam bodova, iza Italije koja ima 11 i Brazila koji je lider sa 14 bodova.

U prvom setu Srbija je imala 23:20, ali su Brazilci uspeli da preokrenu uz dva as servisa. U drugom, naš tim je poveo sa 9:2 i do kraja uspeo da set dobije u svoju korist. U nastavku su obe ekipe osvojile po set, pa je odluka o pobedniku doneta u odlučujućem petom, u kom je ponovo, kao i tokom celog meča, presudan faktor bio odličan servis Brazilaca.

Meč pred više od 5.000 gledalaca u beogradskoj dvorani Pionir trajao je 167 minuta.

Finalni turnir odigraće se od 15. – 19. jula u Rio de Žaneiru.

Na Finalnom turniru će igrati šest reprezentacija: Brazil (organizator), po dve prvoplasirane selekcije iz A i B grupe i pobednik Finalnog turnira II divizije. Ukoliko Brazil osvoji jedno od prva dva mesta u A grupi, na Finalnom turniru će igrati trećeplasirana selekcija iz A grupe.

Poenima Atanasijevića i dobrim servisima Ivovića Srbija je sredinom prvog seta stekla četiri poena prednosti. Brazil je posle toga zaigrao bolje i izjednačio na 16:16. Izabranici Nikole Grbića su u završnici seta preko Srećka Lisinca i Atanasijevića poveli sa 23:21, ali je na servs liniju kod Brazilaca stao Garsije Pies Rijad i sa dva uzastopna asa doneo svojoj ekipi prvi set.

Odbojkaši Srbije su dobro igrali u drugom setu poveli su sa 8:2 i 11:4, ali je Brazil uspeo da priđe na četiri razlike. Na drugom tehničkom tajm-autu Srbija je vodila sa 16:12, gosti su smanjili na 15:17, ali je njihov nalet prekinuo Nemanja Petrić. Srbija je nakon toga predvođena pre svih Ivovićem uspela da stekne veću prednost i poenom Petrića osvoji drugi set i izjednači.

Do prvog tehničkog tajm-auta trećeg seta nijedna ekipa nije imala veću prednost od dva poena, da bi Brazil nakon kratkog odmora došao na četiri razlike. Odbojkaši Srbije su u više navrata uspevali da smanje zaostatak na dva razlike, ali i na poen (18:19), posle dobre akcije Atanasijevića i Petrića, ali su Brazilci zahvaljujući dobrim servisima uspeli da zadrže prednost do kraja seta i ponovo povedu.

Na početku četvrtog seta igralo se poen za poen, a između dva tehnička tajm-auta Srbija je zaigrala dobro i u polju i bloku i predvođena Atanasijevićem i Ivovićem stekla šest poena prednosti (18:12). Srpski odbojkaši su uspeli da iskoriste veliki broj grešaka protivnika i posle druge set lopte koju je iskoristio Atanasijević, izjednačili na 2:2.

U petom setu se igralo poen za poen, sve dok Marko Podraščanin blokom nije doneo Srbiji 8:6. Brazilci su zatim izjednačili, ali su posle toga u dva napada dva puta poslali loptu u aut (Santos i Lukareli) i ponovo doneli Srbiji dva razlike (11:9). Srpski odbojkaši to nisu uspeli da iskoriste pa je protivnik ponovo izjednačio.

Petrić je doneo Srbiji 12:11, ali su Brazilci posle dobrog bloka, a zatim i snažnog servisa Lukarelija poveli sa 14:12. Brazilci su nakon toga iskoristili drugu meč loptu i pobedili.

 

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: