Rolan Garos: Novak lako do drugog kola

Nacionalni sport - Utorak 26.05.2015 - 21:50

Novak Đoković sa 3:0 savladao Jarka Nijeminena i plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa. Jelena Janković eliminisana od Sesil Karatančeve. Dušan Lajović i Nenad Zimonjić uspešni sa svojim dubl partnerima.

Getty Images Getty Images

Prvi teniser sveta Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa, pošto je savladao Finca Jarka Nijeminena sa 6:2, 7:5, 6:2.

Prvi reket Srbije nije dozvolio nikakva iznenađenja na startu pohoda na jedini gren slem trofej koji mu nedostaje.

Istina, Đoković je posle lako dobijenog prvog seta imao malih prblema u drugom - kada je Nijeminen imao brejk prednosti, ali je naglo podigao nivo igre i sjajnom serijom od devet gemova došao do 4:0 u trećem setu.

Srpski teniser je kod vođstva od 5:1 propustio dve meč lopte, ali je potom svojim servisom otvorio vrata drugog kola.

Đoković će se u nastavku turnira boriti sa boljim iz meča u kojem se sastaju Luksemburžanin Žil Miler i Italijan Paolo Lorenci.

Srpski as protiv Milera vodi sa 1:0 u međusobnim duelima, a protiv Lorencija sa 3:0.

Jelena Janković eliominisana je od Bugarke Sesil Karatančeve, dok su Lajović i Zimonjić sa svojim partnerima bili uspešni u dublu.Zimonjić i Matkovski savladali su na startu novozelandsko-belgijski dubl Markus Danijel/Stiv Darsis rezultatom 7:5, 6:1.

Srpsko-poljski par igraće u drugom kolu protiv pobednika meča u kojem se sastaju austrijsko-nemačka kombinacija Dominik Tim/Jan Lenard Štruf i španski dubl Pablo Karenho Busta/Danijel Himeno Traver.

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: