Rukometašice: Ovako više ne možemo

Nacionalni sport - Četvrtak 19.03.2015 - 13:56

Rukometašice Andrea Lekić, Sanja Damjanović, Katarina Tomašević i Dragana Cvijić objavile su da neće igrati za reprezentaciju sve dok je Saša Bošković selektor.

StarSport StarSport

U saopštenju, članice tima Srbije, koji je u Beogradu 2013. godine osvojio srebro na šampionatu sveta, poručuju da su najsrećnije trenutke u karijeri doživele u dresu reprezentacije i da je odluka koju su donele "teška srca i hladne glave njima najteža i najbolnija".

- Na putu našoj spremnosti da budemo na raspolaganju našoj zemlji, stoji, ovaj put nama nepremostiva prepreka. Sačuvaćemo opšte dostojanstvo i nećemo ulaziti u detalje, niti ih iznositi u javnost - navode srpske rukometašice.

One ističu da su se bezbroj puta podredile zajedničkom cilju, da su preko leđa i glave prebacile mnogo tereta i problema, skrivajući i kamuflirajući glavni problem - vođenje sa klupe.

- Debakl na Evropskom prvenstvu je kap koja je prelila čašu i pokazala da na taj način više ne možemo. U junu nas očekuju izuzetno teške kvalifikacione utakmice za odlazak na Svetsko prvenstvo sa reprezentacijom Rumunije. Vremena za pripremu je sve manje, ova nedelja je bila poslednje okupljanje pre tih mečeva, a mi ne možemo više sa istim i jednako praznim oružjem u tako neizvesnu bitku. Potrebno nam je i novo oružje i nova municija - kažu one.

Lekić, Damnjanović, Tomašević i Cvijić, kažu da su uvek ponosno oblačile dres Srbije, navode da su svesne da nisu u poziciji da postavljaju uslove i traže promene u vođenju, ali da dalje ne mogu.

- Nismo mašine, imamo emocije i prosto, ljudski, kažemo da ovako ne možemo. Ni dalje, ni više. Još jednom ponavljamo, nije da nećemo, nije da ne želimo da igramo. Zato neka niko ne pomišlja da nas stavi u taj kontekst. Želimo i hoćemo, ali u ovim okolnostima ne možemo. Mi zemlju, narod, grb, himnu, zastavu i dres, volimo više od sebe. Naše porodice, prijatelji i navijači čije smo poverenje zadužili i zaslužili odnosom, pristupom i borbom na terenu za osam godina u dresu reprezentacije, razumeće našu odluku. Molimo javnost da učini isto. Nama je u ovoj situaciji najteže - zaključuje se u saopštenju, uz nadu da će zajedno sa rukovodstvom Rukometnog saveza Srbije pronaći rešenje za ovu situaciju i nastaviti da brane boje zemlje.

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: