Šardi prejak za Lajovića u Hjustonu

Nacionalni sport - Utorak 07.04.2015 - 20:12

Srpski teniser Dušan Lajović završio je učešće na turniru u Hjustonu već u prvom kolu, porazom od Francuza Žeremija Šardija.

Beta/AP Photo/Osama Faisa Beta/AP Photo/Osama Faisa

Sedmi nosilac je protiv Lajovića slavio sa 6:4, 6:4, posle jednog sata i 14 minuta, i tako osigurao susret sa Goom Soedom iz Japana, koji je slavio protiv Australijanca Lejtona Hjuita sa 4:6, 7:6 (7:3), 6:3.

Šardi i Lajović su vodili veliku borbu, ali je Francuzu bio dovoljan po jedan brejk više u svakom od setova da bi došao do trijumfa.

Šardi je oba seta prelomio u devetom gemu, kada je po drugi put uzeo servis srpskom teniseru, a na kraju Lajoviću nije pružio ni najmanju šansu da se vrati u meč.

Srpski teniser je u duelu sa mnogo iskusnijim rivalom imao velike probleme sa servisom, pošto je imao 53 odsto uspešnosti prvog servisa.

Osvojio je samo 17 poena na svom prvom servisu, što je skoro polovina mogućih poena, dok je Šardi bio mnogo sigurniji. Na kraju, francuski teniser je osvojio 13 poena više i zasluženo slavio.

Turnir u Hjustonu igra se za nagradni fond od 488.225 dolara.

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: